Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μια εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα στη σήραγγα Παραμυθιάς που περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο και απεγκλωβισμό των επιβατών.

Με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν, δυστυχώς, καθημερινότητα στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, τα σώματα ασφαλείας οφείλουν να φέρουν τις κατάλληλες πρακτικές γνώσεις προκειμένου να επιχειρούν με αποτελεσματικότητα, προλαμβάνοντας τα χειρότερα.

Εξαίρεση δεν αποτελεί και το Σώμα της Πυροσβεστικής το οποίο καλείται να διαχειριστεί δύσκολα συμβάντα, τα οποία απαιτούν ειδική διαχείριση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα έκτακτα συμβάντα εντός των οδικών σηράγγων (τούνελ), όπου η πρόκληση ατυχημάτων και ιδίως πυρκαγιών μπορούν να έχουν δραματικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μεταδώσει στους άνδρες της όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την ορθή ενάσκηση των καθηκόντων τους.

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, η πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή άσκηση εντός της σήραγγας Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού.

Σε βίντεο (δείτε το παραπάνω) που δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, αλλά και οι ενέργειες στις οποίες προχώρησαν για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Σημειώνεται ότι η άσκηση έγινε σε συνεργασία με τον διαχειριστή της σήραγγας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του Ε.Κ.Α.Β.

https://www.carandmotor.gr/n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά