Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ  Μακάρι να υπάρχουν και να τις αφήσετε ησυχες..Ασχετα τι αναφέρει το αρθρο η Φυση ειναι πανω απο εμας και η προΐστασαι της ειναι πολιτισμος και υποχρέωση μας …….

ΑΡΘΡΟ

Πριν μερικά χρόνια θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο αν κάποιος ισχυριζόταν ότι οι αρκούδες …έπιασαν Αττική. Στις μέρες μας όμως με τον υπερπληθυσμό των μεγάλων αυτών θηλαστικών σε έξαρση, έναν τέτοιος ισχυρισμός μόνο αστείο δεν θα μπορούσε να είναι.

Τις προηγούμενες ημέρες η αναφορά ενός πολίτη κάνει λόγο για την παρουσία μιας καφέ αρκούδας στην Πάρνηθα και σαν να μην έφτανε αυτό ένας αναγνώστης της σελίδας μας iHunt.gr μας έκανε γνωστό ότι είδε μια αρκούδα στην Πάρνηθα.

Και οι δυο πολίτες είδαν την αρκούδα σε χαμηλό υψόμετρο κοντά στα Βασιλικά κτήματα.

Άμεσα, το υπουργείο με εντολή του κ. Αμυρά, ενημέρωσε τα τοπικά δασαρχεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Βασική προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση της ύπαρξης της αρκούδας στην Πάρνηθα και για αυτό το λόγο το υπουργείο περιβάλλοντος ενεργοποιεί όλους τους αρμόδιους φορείς σε μια συντονισμένη επιχείρηση.

Μόλις πρόσφατα με αφορμή την παρουσία αρκούδας μέσα στην πόλη της Φλώρινας ( για πολλοστή φορά) και όχι μόνο στην Φλώρινα, γιατί παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά κ.τ.λ ακούσαμε τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Μ.Κ.Ο «Αρκτούρου», Πάνο Στεφάνου να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει υπερπληθυσμός του συγκεκριμένου είδους στην χώρας μας. Χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου είπε : ” Ότι εκτός από την εύρεση τροφής, μπορεί η αρκούδα να έχει μετακινηθεί, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη μπορεί να μην είχε ζωτικό χώρο, διότι υπήρχαν πιο μεγάλες από αυτή, με αποτέλεσμα να αναζητήσει άλλο μέρος κι έτσι να «κατέβει» στην πόλη της Φλώρινας.”

Με παρόμοιο τρόπο έφτασαν και οι λύκοι στην Αττική, δηλαδή με την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους τα νεαρότερα ζώα έπρεπε να ταξιδέψουν νοτιότερα σε ανεύρεση ελεύθερων, νέων περιοχών ώστε να εγκατασταθούν, αφού όλες οι παραπάνω περιοχές ήταν “πιασμένες” από άλλες αγέλες.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” της αρκούδας και του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς τα “σπάνια”, “απειλούμενα” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” ζωάκια των μελετών τους συνεχίζουν να τους διαψεύδουν με τον καλύτερο τρόπο. Εις αναμονή λοιπόν για τις έρευνες που ήδη διεξάγονται από έμπειρους δασικούς υπάλληλους οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη ή μη της αρκούδας στην Πάρνηθα.

https://www.ihunt.gr/oi-arkoydes-efta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά