Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μετά τη δοξολογία που τέλεσε την Κυριακή το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στη Μελβούρνη, υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου και την επακόλουθη καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων, οι εκδηλώσεις μνήμης συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου, ανήμερα της Ημέρας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Κεντρικός Ποντιακός Σύλλογος Μελβούρνης, «Ποντιακή Εστία», η Μέριμνα Ποντίων Κυρίων Ωκεανίας και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης σε συνεργασία με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, διοργανώνουν διάλεξη την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 7:00μμ. με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Καλυμνιό και τίτλο «Η πρώτη ποντιακή γενοκτονία: Μιθριδάτης και Ρώμη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου (168 Lonsdale St). Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την κ. Λίτσα Αθανασιάδη στο τηλέφωνο 0421 804 968.

Σας θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ολόκληρο το κτίριο του Ελληνικού Κέντρου επί της οδού Lonsdale, στη Μελβούρνη, θα φωτιστεί με κόκκινο χρώμα για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από ανώνυμους δωρητές.

Την Κυριακή, 29 Μαΐου στις 3μμ, ο Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης και η Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Αυστραλίας σε συνεργασία με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του νομικού, αρθρογράφου και συγγραφέα, Κώστα Καλυμνιού, με τον τίτλο «Η Σουμελά και ο μαγικός Κεμεντζές», σε εικονογράφηση Στέφανου Ελευθεριάδη.

Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο που εμβαθύνει στα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων με τρόπο κατάλληλο για την ευαίσθητη παιδική ψυχή, γραμμένο στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παναρκαδικό Σύλλογο Μελβούρνης, 570 Victoria Street, North Melbourne.

https://neoskosmos.com/el/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά