Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αθλητικές και χορευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το 16ο Αθλητικό Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και ενάντια στη βία, και το οποίο θα διεξαχθεί από την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 σε χώρους του Δήμου με τη συμμετοχή 2.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμμετοχή αθλητών από τις ομώνυμες ακαδημίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού, καθώς και ενηλίκων.

Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που αφορά όλους όσοι δραστηριοποιούνται σε ενέργειες της Διεύθυνσης Αθλητισμού και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Το Φεστιβάλ διενεργείται ξανά ύστερα από απουσία δύο ετών λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοΐού στο σύνολο της Επικράτειας.

Η έναρξη του 16ου Αθλητικού Φεστιβάλ θα γίνει με χορευτικές εκδηλώσεις από το  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών των Δημοτικών Ενοτήτων Ρέντη και Νίκαιας, με συμμετοχές από τα τμήματα παιδικά, εφηβικά κι ενηλίκων, των παραδοσιακών χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού, τα οποία θα παρουσιάσουν χορευτικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” την Κυριακή 22 και 29 Μαΐου στις 8 το απόγευμα, και αντίστοιχα στο Δημοτικό Κηποθέατρο τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου την ίδια ώρα.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν με τουρνουά ποδοσφαίρου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου “Παντελής Νικολαΐδης” την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 5 το απόγευμα  για τις Α’, Β’και Γ’ τάξεις Δημοτικών σχολείων, και την Τετάρτη 1 Ιουνίου την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος για τις  Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις Δημοτικών Σχολείων.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο “Μάνος Λοΐζος”, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη TAE-KWON-DO, και την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στην κλειστή αίθουσα πινγκ-πονγκ “Μάνος Λοΐζος” θα γίνει επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Δημοτικών Σχολείων, ενώ τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 9 το πρωί στο κλειστό κολυμβητήριο Δ.Α.Κ. “Πλάτων”, θα υλοποιηθεί η ημερίδα Κολύμβησης ατόμων με αναπηρία.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο κλειστό γήπεδο Σελεπίτσαρι θα διεξαχθεί το τουρνουά πετοσφαίρισης των Δημοτικών Σχολείων, και τη Δευτέρα στις 6 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο “Μάνος Λοΐζος” θα διεξαχθεί το τουρνουά καλαθοσφαίρισης για τις Α’, Β’και Γ’ τάξεις Δημοτικών Σχολείων στις 5 το απόγευμα, και για τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικών Σχολείων στις 7 το απόγευμα.
Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό Γήπεδο Μάνος Λοΐζος τουρνουά χειροσφαίρισης, ενώ το 16ο Αθλητικό Φεστιβάλ θα κλείσει με την πα-ρουσίαση προγραμμάτων Ρυθμικής – Γενικής Γυμναστικής Νίκαιας την Τετάρτη 15 Ιουνί-ου στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. ΠΛΑΤΩΝ στις 7:30 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο 16ο Αθλητικό Φεστιβάλ δήλωσε:

«Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού μας κράτησαν μακριά από τις γνωστές και αγαπημένες μας αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μακριά από τα κοινωνικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από την ενεργητική του ενασχόληση.
Ας δούμε το 16ο Αθλητικό Φεστιβάλ που διεξάγεται ως έναυσμα για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, και ευελπιστούμε να επανέλθουμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, στις αθλητικές μας συνήθειες και να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέρος χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς».

Γνωστοποιείται ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ενδέχεται να υπάρχει φωτογράφιση για τις ανάγκες προβολής του Δήμου.

https://www.airetos.gr/16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά