Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ένα ρεκόρ Guinness καταρρίφθηκε σήμερα στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου όπου στήθηκε ο μεγαλύτερος χάρτης της Κρήτης από καλτσούνια.

Ένα ρεκόρ Guinness καταρρίφθηκε σήμερα στην Κρήτη. Στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου δημιουργήθηκε ένας τεράστιος χάρτης της Κρήτης φτιαγμένος από 32.000 καλτσούνια!

Η δημιουργία του χάρτη από καλτσούνια αποτελεί μια πρωτοβουλία ιδιωτικού ΙΕΚ με τη συμμετοχή πλήθους επιχειρήσεων, καθώς και με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με το συγκεκριμένο επίτευγμα η Κρήτη μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για το στήσιμο του χάρτη της με το κατεξοχήν παραδοσιακό γλυκό του νησιού.

Για να δημιουργηθούν 32.000 καλτσούνια, τύπου «λυχναράκια», χρησιμοποιήθηκαν ένας τόνος αλεύρι, ένας τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη, 230 κιλά αυγά και κανέλλα. Τα γλυκά αυτά εδέσματα παρασκευάζονταν τις τελευταίες δυο εβδομάδες και η συνολική προετοιμασία για το βιβλίο των ρεκόρ Guinness είχε διάρκεια έξι μηνών.

Στο σημείο, όπου στήθηκε ο διαφορετικός αυτός χάρτης, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τη διαδικασία, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα.

Αν αναρωτιέσαι τι θα γίνει με τα 32.000 καλτσούνια, σου έχουμε την εντύπωση!

Αμέσως μετά τον σχηματισμό του χάρτη της Κρήτης, τα καλτσούνια θα συσκευαστούν ξανά και θα διατεθούν σε δομές και ιδρύματα του Ηρακλείου αλλά και σε όσους παραβρέθηκαν εκεί.

https://www.neolaia.gr/2

 

 

Πηγή εικόνων & cover photo: Intime/ https://www.neolaia.gr/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά