Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ένα από τα ενδιαφέροντα παρασκήνια της ταινίας του 1991-1992 που γυρίστηκε στο Καστελλόριζο

Ένα σκάφος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που μετατράπηκε σε ιταλικό στρατιωτικό για να γυριστεί η πρώτη σκηνή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Mediterraneo» (με τη συμμετοχή της Βάνας Μπάρμπα) του 1992, πυροδότησε επέμβαση τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στα ανοιχτά του Καστελλόριζου!

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν μέσω τηλεφώνου, κατάφεραν να αποτρέψουν διπλωματικό (ή πολεμικό) επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Αυτή την ιστορία διηγήθηκε ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, Italo Petriccione, στο Cineclub Nickelodeon της Γένοβας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gabriele Salvatores.

«Το Mediterraneo γυρίστηκε στο νησί Καστελλόριζο το 1991 σε δύο μήνες. Ο παραγωγός Gianni Minervini, μας επανέλαβε πολλές φορές ότι υπήρχε η ανάγκη να κάνουμε οικονομία», είπε ο Petriccione.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, μέσω του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού καταφέραμε να πάρουμε ένα πλοίο δανεικό για εμάς, για μόνο τρεις ώρες για να προσομοιώσουμε την αποβίβαση οκτώ Ιταλών στρατιωτών στο μικρό νησί στο Αιγαίο το 1941. Ωστόσο, αφότου ο τουρκικός στρατός εντόπισε ένα ελληνικό πλοίο φέροντας ιταλική σημαία, έστειλε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος ενώ τα γυρίσματα ήταν σε εξέλιξη!».

https://www.newsbreak.gr/stori

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά