Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν.4808/2021 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑ.ΣΥ….

 

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουμε την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά του Σωματείου των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην 3ωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την 10η Μαϊου λόγω εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του Εργατικού Κέντρου ενάντια στην εφαρμογή του ΓΕΜΗΣΟΕ και ζητώντας την κατάργηση του απαράδεκτου Νόμου Χατζηδάκη .

Πρωτοφανές είναι το αίτημα της Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ  που ζητάει να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των οκτώ Σωματείων σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και φυλάκιση 6 μηνών, επιβεβαιώνοντας πλήρως την τοποθέτηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στο ΣτΕ για την απόπειρα των εργοδοτών να τρομοκρατούν όσους συνδικαλίζονται και ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει  τα Σωματεία των Συγκοινωνιών για να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

Δηλώνουμε περίτρανα ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος και δεν τρομοκρατείται μέσω του εκφοβισμού.

Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία  και τον συνδικαλισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ στον αγώνα τους για ακύρωση των ποινών και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε από την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να πάρει πίσω εδώ και τώρα την ντροπιαστική αγωγή κατά των συναδέλφων.

                                    ΤΟ Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά