Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η 1η δόση του χαρατσιού πρέπει να πληρωθεί μέσα σε λίγες μέρες, έως το τέλος του Μάη όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε τη Δευτέρα στην Βουλή. Παράλληλα προβλέπει ότι η τελευταία, από τις δέκα (10) συνολικά δόσεις, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Με βάση την τροπολογία ο ΕΝΦΙΑ «καταβάλλεται σε έως δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η Τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Και ο φόρος εισοδήματος 

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα «τρέχουν» και οι δόσεις σχετικά με τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021. Τυχόν πρόσθετοι φόροι θα πληρωθούν σε έως 8 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τέλη Ιούλη και την τελευταία δόση μέχρι τέλη Φλεβάρη 2023, δηλαδή ταυτόχρονα με τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τον φετινό κρατικό προϋπολογισμό, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα φτάσει τα 10,35 δισ. (από 9,7 δισ. πέρυσι), με αύξηση 651 εκατ. ή 6,7%, ενώ γενικότερα η μάζα των φορολογικών εσόδων από μισθούς, συντάξεις και άλλα λαϊκά εισοδήματα, καθώς και από τους έμμεσους φόρους και τα άλλα χαράτσια, συνθέτει το πλέγμα της φοροληστείας και για το 2022.

https://www.902.gr/eid

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά