Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΥΛΙΚΑ
2.5 φλ αλέυρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περιπου νερο χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετα το χωρίζουμε στην μέση παίρνουμε το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφουμε με την μαργαρίνη το κλείνουμε σαν φάκελο αλειφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά!! Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μπαλάκι.Τα βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Για την κρεμα
1λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βουτηρο
2 αυγά
400γρ κασέρι τριμμένο
100γρ γραβιέρα τριμμένη

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βρασει Ρίχνω το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατέυουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά ριχνουμε τα αυγά το βούτυρο το κασέρι την γραβιέρα και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε το πρώτο φύλλο το ανοίγουμε και το βάζουμε σε βουτηρομένο ταψάκι βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.

Την χαράζουμε Ρίχνουμε από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

https://www.xrysessyntages.gr/%CF

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά