Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ Παντα υπάρχουν περιθώρια για κατι καλο για το περιβάλλον ακομα και τα αποτσίγαρα

Εκατομμύρια απο αυτα  και στις δικες μας ακτές,  κυρίως μετα το καλοκαιρι …

Η  απαράδεκτη συνήθεια καποιων ασυνείδητων να κανουν τασκι εκει που παίζουν τα ιδια τους τα παιδια τους ..αδιαφορώντας για το περιβάλλον, και την υγεια  ..

Όμως οταν θέλεις μπορείς να κάνεις πραγματα μεσω  της ανακύκλωσης ακόμα και αυτα τα αποτσίγαρα ..

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ και περιμείνουμε και προτείνουμε ανάλογη ενέργεια απο τον ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ .

===============================================================================================================================================================

 

Στο Δήμο Πέλλας θέλουν να ανακυκλώνουν τα αποτσίγαρα και για αυτό συμμετέχουν στην δράση gopafree, τοποθετώντας 33 ειδικούς κάδους αποκομιδής τους.

Η προώθηση του ρεύματος της ανακύκλωσης στα αποτσίγαρα αποτελεί προτεραιότητα και για τον Δήμο Πέλλας. Τριάντα τρεις (33) ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του δήμου.

Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα απορρίμματα από τα τσιγάρα που καταλήγουν, με επιβλαβείς συνέπειες, στο περιβάλλον.Δήμος Πέλλας αποτσίγαραΤο πρόγραμμα gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτούς και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν (βιομηχανικό πλαστικό), από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 7 Μαϊου από τις 11:00 στο χώρο της 12ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, καθώς φέτος λαμβάνει και έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, αφού από την ανακύκλωση των αποτσίγαρων στο πρώτο της στάδιο (διαχωρισμός καπνού και χαρτιού), προκύπτει ωφέλιμο προϊόν για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατοίκων και επισκεπτών με την διανομή ενημερωτικού υλικού αλλά και ατομικών τσιγαροδοχείων για την συλλογή αποτσίγαρων με το σύνθημα «Το αποτσίγαρο δεν είναι σκουπίδι, είναι ανακυκλώσιμο υλικό».

Ο Δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στο θετικό πρόσημο που θα έχει για την περιοχή και το περιβάλλον. «Η απόρριψη αποτσίγαρων στο περιβάλλον έχει καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο. Είναι υποχρέωση μας να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση περιορισμού της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης των απορριμμάτων από τα τσιγάρα. Η ανακύκλωση τους είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους μας και μια ακόμη προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί».

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που επικοινωνούμε την έναρξη του προγράμματος στον δήμο Πέλλας σε μια μεγάλη γιορτή για την φύση στην περιοχή. Εντάσσουμε στο πρόγραμμα μας έναν ακόμη δήμο με ενεργή συμμετοχή κοινωνικά και περιβαλλοντικά, όπως ο Δήμος Πέλλας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα αποτσίγαρα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά