Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μια φωνή που δύσκολα τη ξεχνάς. Μια φρέσκια, αέρινη φωνή που κολλάει στο μυαλό σου και παίζει συνεχώς στο repeat. Αυτή είναι η Ζωή Λιαντράκη, η σημερινή μας καλεσμένη η οποία ήρθε για να μας ταξιδέψει στο δικό της κόσμο φτιαγμένο από νότες και συναισθήματα. Με εξαιρετικούς συνεργάτες στο πλευρό της, τόσο στη μουσική όσο και στο στίχο. Μας συστήνεται και δίνει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα.

Τι λέτε λοιπόν, πάμε να τη γνωρίσουμε;

 

1) Τι είναι για εσένα “μουσική”;

Ζ.Λ. : Η μουσική για μένα είναι μια γλώσσα, ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης των σκέψεων και συναισθημάτων μου. Μια γλώσσα τόσο πλούσια ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα αυτών των σκέψεων και των συναισθημάτων. Είναι μια γλώσσα που μπορεί να λειτουργεί ακόμη και όταν η κανονική γλώσσα, ο λόγος, αποδεικνύεται μικρής χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας ως προς την έκφραση κάποιον καταστάσεων ή σκέψεων ή συναισθημάτων.

 

2) Ποια τα ερεθίσματα που σε οδήγησαν στο να θες να εκφραστείς μέσα από το τραγούδι;

Ζ.Λ. : Από πολύ μικρό παιδί άκουγα τη γιαγιά μου τη Ζωή με τη μελωδική φωνή της να μου τραγουδά.. από τότε κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να εκφράζεσαι… Περνώντας τα χρόνια αυτό για μένα έγινε τρόπος ζωής και όχι απλά τρόπος έκφρασης… Σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο… Στη χαρά… στη λύπη… στον έρωτα… στον πόνο… στο πάθος… στη ζωή…

3) Μίλα μας λίγο για την πορεία σου στο χώρο. Πως ξεκίνησες;

Ζ.Λ.: Από πολύ μικρή μπήκε στη ζωή μου η μουσική και το τραγούδι, στην αρχή ως μέλος χορωδιών στο σχολείο και στο ωδείο και αργότερα και ως σολίστα. Από το 2013 ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά με το τραγούδι κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές της πόλης μου. Το 2018 είχα συμμετάσχει με το συγκρότημα Διαπασών, των οποίων υπήρξα τραγουδίστρια, στο ντοκιμαντέρ «Η γη της πονεμένης Παναγιάς» της Ελένης Βλάχου, το οποίο βραβεύτηκε ως πρώτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο μου digital CD single με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής» το οποίο περιελάμβανε τρία τραγούδια σε στίχους του Νίκου Παλλάδιου και μουσική του Θάνου Μπένου και του Γιώργου Μπακαλίδη. Τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η αρχή της συνεργασίας μου με την στιχουργό Γιώτα Γερογιώργη και την συνθέτη Κωνσταντία Κατσιάμπα με το τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής». Σε συνέχεια της υπέροχης αυτής συνεργασίας με τις δυο αυτές ταλαντούχες γυναίκες ερχόμαστε στο σήμερα για να σας παρουσιάσουμε το νέο μας τραγούδι «Έχασα τις λέξεις» σε ποίηση Γιώτας Γερογιώργη, μουσική Κωνσταντίας Κατσιάμπα και ενορχήστρωση του Γιώργου Μίγκα το οποίο κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία Real Music.

4) Πιστεύεις ότι υπάρχουν είδη ή η μουσική είναι μία και ενιαία; Εννοώ, προτιμάς να ερμηνεύεις κομμάτια που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο είδος – πιθανώς και η φωνή σου ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτό –ή σ’ αρέσει να“παίζεις” με διάφορους ήχους;

Ζ.Λ.: Για μένα η μουσική είναι μία, ενιαία, όλα τα είδη της μουσικής έχουν κάτι να δώσουν και τον τρόπο να σε επηρεάσουν, για αυτό και μου αρέσει να ακούω τα πάντα… Υπάρχουν κάποια είδη μέσα στη μουσική που σίγουρα με έχουν επηρεάσει περισσότερο, ως καλλιτέχνιδα και ως τραγουδίστρια. Κάποια από αυτά είναι η παραδοσιακή Μικρασιατική μουσική, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και ερχόμενη στο σήμερα τα τραγούδια με μια πιο έντεχνη και ποιοτική ματιά είναι αυτά που με προσελκύουν. Όμως μου αρέσει να πειραματίζομαι, μου αρέσει να τραγουδώ τα πάντα και να προσπαθώ να μπαίνω μέσα στη μουσική.

5) Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσένα να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις – τεχνικές αλλά και συναισθηματικές – του εκάστοτε τραγουδιού;

Ζ.Λ. :Κάθε τραγούδι για μένα είναι ξεχωριστό… Είναι ένα καινούργιο ταξίδι με μία όμορφη διαδρομή που απολαμβάνω… Οι τεχνικές απαιτήσεις του κάθε τραγουδιού χρειάζονται μελέτη για να τις κατακτήσεις και γνώση… Οι συναισθηματικές όμως απαιτήσεις του, χρειάζονται να νιώσεις και να βιώσεις κάθε λέξη και κάθε νότα από το τραγούδι, να γίνεσαι ένα με αυτό και να αφήνεσαι… μόνο έτσι αποδίδεται το πάθος και το αίσθημα του κάθε τραγουδιού…

6) Ο κόσμος στις μέρες μας, ακούει καλή μουσική ή έχουν επισκιάσει τα πάντα οι μόδες;

Ζ.Λ. : Οι μόδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στη μουσική… η καλή και ποιοτική μουσική όμως είναι αυτή που καταφέρνει να επιβιώσει και να αφήσει το στίγμα της στο πέρασμα του χρόνου και να ακούγεται από τις επόμενες γενιές… χωρίς απαραίτητα να απέχει από το σύγχρονο και το σημερινό άκουσμα… Και φυσικά πάντα και για πάντα οι μουσικές αυτές ακούγονται και εκτιμώνται από τον κόσμο… καμία μόδα λοιπόν δεν μπορεί να επισκιάσει την ποιοτική μουσική…

 

7) Ποια η γνώμη σου για τη μουσική βιομηχανία πλέον στη χώρα μας;

Ζ.Λ. : Η δισκογραφία περνάει ένα δύσκολο μεταβατικό στάδιο παγκοσμίως. Ανεξάρτητα όμως από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του διαδικτύου και της αλλαγής της τεχνολογίας, υπάρχουν εταιρείες που στηρίζουν δυναμικά το ελληνικό τραγούδι και το προωθούν με πίστη στην Ελληνική μουσική παραγωγή. Όσο υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες δημιουργοί και κοινό που αποζητά το ποιοτικό τραγούδι, είμαι σίγουρη πως είναι εύκολο για έναν ανερχόμενο τραγουδιστή να σταθεί στο μουσικό στερέωμα.

 

8) Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι, τι θα ήταν αυτό;

Ζ.Λ. : Αν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάτι δεν θα ήταν άλλο από την αλαζονεία των ανθρώπων… που στο βωμό του χρήματος δεν διστάζουν να θυσιάσουν οτιδήποτε… θα ήθελα να μην ξαναδώ θλίψη στα ματάκια των παιδιών και δάκρυα από φόβο και από πόνο… αλλά μόνο αγάπη, ξεγνοιασιά και όμορφα παιδικά χαμόγελα… και από πλευράς μας αλτρουισμό… να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να βοηθάμε τους ανθρώπους… Τα παιδιά είναι το μέλλον το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε… «Υπερασπίσου το παιδί… γιατί αν γλυτώσει το παιδί… υπάρχει ελπίδα» όπως έγραψε και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο τραγούδι «Κάποτε θα΄ ρθουν» το οποίο μελοποίησε ο υπέροχος Μίκης Θεοδωράκης.

 

9) Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα την πορεία του;

Ζ.Λ. : Είμαι και εγώ μία από αυτούς.. είμαι και εγώ ένας άνθρωπος που ξεκινάω τώρα την πορεία μου.. δεν θεωρώ ότι μπορώ να συμβουλέψω κάποιον άλλον όμως αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε εμείς οι νέοι καλλιτέχνες είναι να μη χάσουμε την ταυτότητά μας… να μη χάσουμε τον εαυτό μας… και κυρίως να μη χάσουμε το πάθος μας και την αγάπη μας σε αυτό που κάνουμε… στο τραγούδι, στη μουσική και στην επικοινωνία των συναισθημάτων μας…

10) Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ζ.Λ. : Δεν σταματάμε ποτέ να δουλεύουμε με πάθος, αγάπη, μεράκι και σεβασμό για αυτό που κάνουμε… ήδη υπάρχει η επόμενη μουσική ιδέα… που σύντομα θα την μοιραστούμε με εσάς… πριν όμως θέλουμε και ελπίζουμε, το νέο μας τραγούδι με τίτλο «Έχασα τις λέξεις», να ταξιδέψει και να κερδίσει την αγάπη του κοινού.

Ζωή, σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διέθεσες και σου ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο σου!

 

Σύντομο βιογραφικό 

Η Ζωή Λιαντράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος αποφοιτώντας πρώτη από την σχολή της και εργάζεται ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Από πολύ μικρή μπήκε στη ζωή της η μουσική και το τραγούδι, στην αρχή ως μέλος χορωδιών στο σχολείο και στο ωδείο και αργότερα και ως σολίστα.

Από το 2013 ασχολείται πλέων επαγγελματικά με το τραγούδι κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές της πόλης της. Το 2018 είχε συμμετάσχει με το συγκρότημα Διαπασών, των οποίων υπήρξε τραγουδίστρια, στο ντοκιμαντέρ «Η γη της πονεμένης Παναγιάς» της Ελένης Βλάχου, το οποίο βραβεύτηκε ως πρώτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της digital CD singleμε τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής» το οποίο περιελάμβανε τρία τραγούδια σε στίχους του Νίκου Παλλάδιου και μουσική του Θάνου Μπένου και του Γιώργου Μπακαλίδη. Τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η αρχή της συνεργασίας της με την στιχουργό Γιώτα Γερογιώργη και την συνθέτη Κωνσταντία Κατσιάμπα με το τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής». Σήμερα επανέρχεται για να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Έχασα τις λέξεις» σε ποίηση Γιώτας Γερογιώργη, μουσική Κωνσταντίας Κατσιάμπα και ενορχήστρωση του Γιώργου Μίγκα το οποίο κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία Real Music.

ΠΗΓΗ https://www.authoring-melodies.gr/%CE%B6%CF%89%CE%AE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά