Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Με το αβοκάντο έχουμε μια σχέση αγάπης-μίσους. Είμαι σίγουρος ότι μάλλον το ξέρεις κι εσύ. Τα όμορφα φρούτα είναι μερικά από τα πιο δελεαστικά, αλλά μια γεύση και όλα έχουν τελειώσει. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω πετάξει τα αβοκάντο από το ψυγείο μου, αυτά που άνοιξαν με τις καλύτερες προθέσεις όταν τελικά είχαν ωριμάσει, μόνο για να ανακαλύψω λίγα λεπτά αργότερα, έχουν αναπτύξει τις κλασικές «καλύτερες μέρες» χροιά.

Είναι η θλιβερή πραγματικότητα του αγαπημένου μου φρούτου. Πάνε οι μέρες που μπορώ να φάω με φειδώ το αβοκάντο μου στο τοστ ή να απολαύσω το γουακαμόλε όπως θέλω. Αντιθέτως, γίνεται πρόκληση για το πόση αβό μπορώ να φάω σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί το αβοκάντο είναι τόσο καλό για εμάς. Όχι μόνο είναι μια καταπληκτική πηγή υγιεινών λιπαρών (γεια σας ωμέγα-3), αλλά είναι επίσης πλούσια σε βασικά μικροθρεπτικά συστατικά όπως το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 300 αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα, οι οποίες είναι όλες απαραίτητες για να μας κρατήσουν στη ζωή, και καθώς μια μερίδα αβοκάντο περιέχει το 7% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγνησίου, δεν είμαι έτοιμος να το εγκαταλείψω είναι ακόμα.

Μετά από κάποια επίπονη ανασκαφή και χρόνια τελειοποίησης, ανακάλυψα αυτούς τους 5 τρόπους για να σταματήσω να μαυρίζουν τα αβοκάντο. Μερικοί έχουν τις παγίδες τους, ας πούμε έτσι, αλλά σίγουρα θα υπάρχει ένας τρόπος που λειτουργεί για εσάς.

1. Keeping The Pit In

Αυτή η μέθοδος είναι μια παλιά, αλλά μια καλή, και οι περισσότεροι λάτρεις του αβοκάντο θα είναι εξοικειωμένοι με αυτήν. Αλλά αυτό που πιθανότατα έχετε ανακαλύψει είναι ότι τα σαρκώδη μέρη γύρω από το λάκκο εξακολουθούν να είναι επιρρεπή σε οξείδωση (που αναμιγνύεται με τον αέρα γύρω του) και μαύρισμα. Αλλά όταν βγάζετε το λάκκο, εξακολουθεί να είναι τέλειο από κάτω. Γι’ αυτό επένδυσα 3 ολόκληρα $ σε μια αγκαλιά με αβοκάντο. Κρατήστε το λάκκο μέσα, ζωνώστε το avo, φυλάξτε το στο ψυγείο και είναι καλό σαν καινούργιο.

2. Αποθήκευση Του Αβοκάντο Στο Νερό

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εδώ είναι να βυθίσετε το υπόλοιπο αβοκάντο σας σε ένα γυάλινο βάζο με νερό, να το σφραγίσετε και να το βάλετε στο ψυγείο. Καταλαβαίνω αυτή τη θεωρία καταρχήν. Και ενώ αναμφίβολα εμποδίζει το αβοκάντο να μαυρίσει, το αφήνει με μια ελαφρώς πιο μαλακή υφή. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν θέλετε να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα γουακαμόλε, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα σταθερό, πιθανότατα υπάρχει άλλη μέθοδος για εσάς.

3. Κάλυψη Σε Μεμβράνη

Αν προσπαθούμε να αποτρέψουμε την οξείδωση του αβοκάντο, η μεμβράνη προσκόλλησης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Παρόλο που δεν είναι εντελώς ανόητο και η χρήση πλαστικού μιας χρήσης αυξάνει το βάρος του περιβάλλοντος, είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή. Απλώς τυλίξτε το avo όμορφα και σφιχτά (και αυτό το μέρος είναι βασικό) στη μεμβράνη της επιλογής σας. Αν ψάχνετε για μια πιο βιώσιμη επιλογή, δοκιμάστε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο περιτύλιγμα με κερί μέλισσας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η μέθοδος αποδεικνύεται αρκετά επιτυχημένη για τη διατήρηση φρέσκιας γουακαμόλε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όταν το αποθηκεύετε, πιέστε απαλά το περιτύλιγμα στην επιφάνεια του μείγματος σε ένα μπολ ή δοχείο για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα και θα έχετε φρέσκο ​​γκουάκ για μέρες.

4. Αποθήκευση Του Αβοκάντο Με Κρεμμύδι

Αυτή η ιδέα φαίνεται λίγο υπερβολική, αλλά αν είστε κάποιος που του αρέσει το αλμυρό αβοκάντο σας, αξίζει να το δοκιμάσετε. Το να σκάσετε απλά το αβοκάντο σας σε ένα αεροστεγές δοχείο με μερικές φέτες κρεμμύδι, πριν το φυλάξετε στο ψυγείο, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε τα φρούτα πιο φρέσκα για περισσότερο. Αυτό οφείλεται στις απίστευτες ενώσεις θείου που βρίσκονται στα κρεμμύδια που ασκούν προστατευτική δράση στον αέρα γύρω τους. Θα διαπιστώσετε ότι το αβοκάντο σας παραμένει φρέσκο ​​για μερικές επιπλέον ημέρες με αυτήν τη μέθοδο.

5. Περιχύνοντας Το Αβοκάντο Σε Χυμό Λεμονιού

Ξέρετε πόσο αγαπάμε το νερό με λεμόνι εδώ στο Food Matters, αλλά τα εσπεριδοειδή είναι στην πραγματικότητα απίστευτα για κάτι περισσότερο από την απλή υποστήριξη του σώματός μας. Ένα γρήγορο στύψιμο πάνω από οποιοδήποτε φρέσκο ​​αβοκάντο λειτουργεί ως ένα πραγματικά φυσικό συντηρητικό. Αυτό οφείλεται στο ασκορβικό οξύ (γνωστό και ως βιταμίνη C) που βρίσκεται στο χυμό λεμονιού ή λάιμ, η προσθήκη εσπεριδοειδών σε ένα ανοιχτό αβοκάντο βοηθά στη δημιουργία ενός φραγμού ενάντια στο οξυγόνο που μειώνει την οξείδωση. Καθώς το οξυγόνο αντιδρά με το οξύ του χυμού, επιβραδύνει τη χημική αντίδραση και αποτρέπει το μαύρισμα για μερικές ημέρες.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη μέθοδο, δοκιμάστε να αποθηκεύσετε το αβοκάντο σας εντελώς καλυμμένο ή με ένα επίχρισμα ελαιολάδου στην επιφάνεια για να δημιουργήσετε μια ταινία με τον έξω κόσμο. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο και είστε ελεύθεροι να απολαύσετε τους καρπούς του κόπου σας όποτε θέλετε.

Σίγουρα, τα αβοκάντο μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, αλλά είναι απολύτως θεϊκά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν αξίζει να τα παρατήσετε ακόμα. Εμπιστεύσου με σε αυτό.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά