Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σπήλαιο Πανός ( μία αποπειρα…)

Γράφει ο Μάνος Κιλημάντζος

Λίγο πιο κάτω από το Φρούριο της Φυλής απ όπου έχω αναχωρήσει, η ταμπέλα γράφει «Σπήλαιο Πανός».
Ε… Μέγας Τράγος εγω, να μην αποτίσω φόρο τιμής στον τραγόμορφο θεό;
Το μονοπάτι ανηφορικό μεν, αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο!
Εμένα μου λες ;;; Τα επόμενα τρία τέταρτα σκαρφάλωνα (κυριολεκτικά!) το ορειβατικό μονοπάτι αγκομαχώντας. Ζόρικο ! Πολύ ζόρικο!

Μου φαίνεται ότι άκουγα και τους ακόλουθους του θεού, τους Σάτυρους και τις Μαινάδες να γελάνε κοροϊδευτικά πίσω από τα πυκνά πουρνάρια. Σε κάποια σημεία μάλιστα νόμισα ως είδα τα κλαδιά των θάμνων να κουνιούνται απο το πέρασμα των θαυμαστών αυτών πλασμάτων του δάσους.
Δεν τα παρατάμε! Τι σόι Τράγοι είμαστε ; Όμως κάποια στιγμή η ώρα είναι περασμένη.

….και το απόγευμα έχω ραντεβού στο Ωνάσειο με τον γιατρό! Ήδη η Κατερίνα έχει αρχίσει τα τηλεφωνήματα.

Έχω βάσιμες υποψίες ότι μετα από τρία τέταρτα της ώρας κοπιαστική ανάβαση βρίσκομαι πια πολύ κοντά. Η ώρα όμως είναι πλέον απαγορευτική! Δυσκολεύομαι πολύ! Ζορίζομαι να παρατάω πράγματα στην μέση, ειδικά όταν πια φτάνω κοντά στο τέρμα, αλλά δυστυχώς πρέπει να γυρίσω πίσω αφήνοντας το εγχείρημα για άλλη φορά (να φοράω και αρβύλες , γιατι το διάστρεμμα και μάλιστα όντας ολομόναχος σε πολύ δύσβατη περιοχή, το απέφυγα παρατρίχα 2-3 φορές).

Μόλις γύρισα την πλάτη είμαι σίγουρος ότι άκουσα το γέλιο του θεού!!! Με κοροϊδεύει και έχει απόλυτο δίκιο ! Το εισέπραξα το μάθημα. Άλλη φορά να μάθω να προγραμματίζω και να επιχειρώ έτοιμος καθ’όλα ! Θεός είναι αυτός , δεν είναι παίξε γέλασε !

Άλλα τρια τέταρτα της ώρας μετά είμαι δίπλα στο δίτροχο φιλαράκι μου ! Γυρνάω με παράπονο το βλέμμα στην κορυφή του βουνού που μου κρύβει το σπήλαιο. Παράπονο;;; Μάλλον ζοχάδα είναι αλλά την κρύβω ! Δεν το έχει σε τίποτε ο τραγόμορφος να μου κάνει κανέναν χουνέρι. Τα συνηθίζει κάτι τέτοια ! Δεν μπορώ όμως να αποφύγω την τελευταία λέξη ! Μην χαίρεσαι τραγοπόδαρε ! Η νίκη σου είναι προσωρινή! ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ !
Και αυτήν την φορά θα σε δω καταπρόσωπο !!

Φωτογραφίες:
https://photos.app.goo.gl/mXevRbRkY9qs47EF7

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Μάνος Κιλημάντζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά