Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Padmasana- lotus pose- στάση λώτου

Padmasana (Lotus Pose) είναι ταυτόχρονα μια γείωση και δυναμωτική στάση με ισχυρό συμβολισμό πίσω της. «Ο λωτός έχει τις ρίζες του στη λάσπη και όταν μεγαλώνει, ανθίζει σε ένα όμορφο λουλούδι».
Με τον ίδιο τρόπο, όταν ένα άτομο ξεκινά τη γιόγκα, είναι ριζωμένο στη λάσπη ως μέρος του εγκόσμιου κόσμου. Αλλά καθώς προχωρούν, μπορούν να γίνουν ένα ανθισμένο λουλούδι».
Το Lotus Pose δημιουργεί μια σταθερή βάση για πρακτικές διαλογισμού. Η στάση ενεργοποιεί την χαλάρωσης (παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα) και απενεργοποιεί το στρες (συμπαθητικό νευρικό σύστημα). Το Lotus Pose μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Σωματικά, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να ανοίξετε τις αρθρώσεις του ισχίου και να τεντώσετε το μπροστινό μέρος των μηρών (τετρακέφαλο), τη βουβωνική χώρα και τους αστραγάλους.
Η είσοδος στο Lotus απαιτεί και οι δύο μηροί να περιστρέφονται προς τα έξω.Το ισχίο είναι μια άρθρωση με μπάλα και υποδοχή με κυκλικό εύρος κίνησης που ποικίλλει πολύ από άτομο σε άτομο, επομένως αυτή η στάση είναι παιχνιδάκι για μερικούς ανθρώπους, λιγότερο για άλλους. Μην κρίνετε και μην πιέζετε τη πόζα.
Tips:
✔Εάν τα γόνατα σας αιωρούνται πάνω από το έδαφος, βάλτε ένα μπλοκ ή διπλωμένη κουβέρτα κάτω από το καθένα για να ανακουφίσετε τυχόν καταπόνηση στα γόνατα.
✔εξασκηθείτε στο Half Lotus με το ένα πόδι κουμπωμένο στο αντίθετο ισχίο και το άλλο πόδι κάτω από το αντίθετο γόνατο. Εάν αισθάνεστε πόνο στο γόνατο, δοκιμάστε μια άλλη στάση διαλογισμού όπως η Sukhasana (Εύκολη στάση)

Καλή πρακτική

Μαργιαννα Καρακωστα  Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά