Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ξέρετε τι είναι τα μαξιλαράκια ματιών στην γιογκα;

Απο την Μαργιαννα Καρακωστα

Όταν ξαπλώνετε στο τέλος ενός μαθήματος γιόγκα, τι συμβαίνει στο μυαλό σας; Καταφέρνεις να μπεις σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης;

Ένα μαξιλάρι ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε αυτό το σημείο και να γίνει ένα έναυσμα για να υπενθυμίσει στο σώμα σας να επιστρέψει σε αυτή τη χαλαρή κατάσταση.

Είτε στη στάση χαλάρωσης στο τέλος ενός γενικού μαθήματος γιόγκα, είτε σε ένα μάθημα επανορθωτικής γιόγκα, όταν ξαπλώνετε σε shavasana (η στάση ανάπαυσης, ξαπλωμένοι στο πάτωμα) είναι η στιγμή που έχετε να απορροφήσετε τα οφέλη από τις στάσεις που κάνετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος και είναι η ευκαιρία σας να χαλαρώσετε πραγματικά και να εργαστείτε για την pratyahara, ή την απόσυρση των αισθήσεων.

Συνηθως το γέμισμα τους είναι λιναρόσπορος, αλλά μπορούν να γεμιστούν και με άλλους μικρούς σπόρους.

Αυτά τα γεμίσματα σημαίνουν ότι μπορούν να διαμορφώσουν το σχήμα του προσώπου σας, εμποδίζοντας εντελώς το φως και παρέχοντας ξεκούραση.

Τα μαξιλάρια ματιών μερικές φορές αρωματίζονται με αποξηραμένη λεβάντα ή μένουν χωρίς άρωμα για εμάς με αιθέρια έλαια όπως και όταν θέλετε να προσθέσετε άρωμα στην πρακτική σας.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι πρακτικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα έχουν απτά οφέλη όπως μείωση της κορτιζόλης, προώθηση της καλής πέψης και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτό οδηγεί σε καλύτερη διαχείριση του άγχους, καλύτερη υγεία, πιο ομοιόμορφη διάθεση και ανταπόκριση στα καθημερινά γεγονότα.

Η χρήση ενός μαξιλαριού ματιών μπορεί να ενισχύσει αυτά τα οφέλη. Η ελαφριά πίεση από ένα μαξιλάρι ματιών διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και το πεπτικό μας σύστημα.

Το πνευμονογαστρικό νεύρο ( έχουμε αναφερθεί σε αυτό σε παλαιότερη αναρτηση) είναι το μακρύτερο κρανιακό νεύρο στο σώμα. ο πνευμονογαστρικός κόλπος προέρχεται από το εγκεφαλικό στέλεχος και ταξιδεύει προς τα κάτω στο σώμα, μέσω του λαιμού και στο στήθος, τους πνεύμονες και την καρδιά πριν μετακινηθεί προς την κοιλιά και τα πεπτικά όργανα.

Το πνευμονογαστρικό νεύρο έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του νευρικού συστήματος. Αποτελεί μέρος του ακούσιου νευρικού συστήματος και διατηρεί σταθερό τον καρδιακό μας ρυθμό, ελέγχει την πέψη των τροφών και είναι το μονοπάτι μέσω του οποίου τα «εντερικά συναισθήματα» μας ταξιδεύουν στον εγκέφαλό μας.

Είναι ο φορέας επικοινωνίας του παρασυμπαθητικού νευρικού μας συστήματος (το σύστημα ανάπαυσης και πέψης), το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει δράση για να μας βγάλει από τη λειτουργία μάχης ή φυγής.

Η ενεργοποίηση του συστήματος ξεκούρασης και πέψης μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε και επίσης μας βοηθά να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους.

Η χρήση ενός μαξιλαριού ματιών κατά τη διάρκεια της shavasana θα βαθύνει τη χαλάρωση σας.

Απλώς αφήστε το μαξιλάρι των ματιών σας να ακουμπήσει ελαφρά πάνω από το μέτωπό σας και τα μάτια μέχρι τα μάγουλά σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι ματιών όταν πηγαίνετε για ύπνο για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Εάν ξυπνάτε τη νύχτα, χρησιμοποιήστε το μαξιλάρι των ματιών σας για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ξανά.

Όλοι πρέπει να αποσυνδεθούν από τις καθημερινές ανησυχίες, τα σχέδια και τα άγχη και να αφιερώσουν χρόνο για να αποκαταστήσουν την αίσθηση της ισορροπίας.

Να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να αναπνεύσει απλά!

Υ.Γ. Στο yoga for you τα μαξιλαράκια είναι φτιαγμένα από μας🤗! Και ένα μικρό tips εάν δεν έχετε δικό σας μαξιλαράκι μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στην μαξιλαροθήκη σε ένα πουγκακι με αποξηραμένη λεβάντα θα σας βοηθήσει το άρωμα της να χαλαρώσετε τις αισθήσεις σας!

Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά