Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ποιος ειναι «ο μυς της ψυχής»;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

Ο λαγονοψοΐτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύες του σώματός μας και η λειτουργία του είναι πολύ σημαντική για τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Ο μυς αυτός βρίσκεται στη λεκάνη και ενώνει τον κορμό με τα κάτω άκρα.

Είναι υπεύθυνος για τη σωστή θέση της λεκάνης, για την βάδιση και για ένα πολύ μεγάλο εύρος κινήσεων στο ανθρώπινο σώμα.

Πιστεύουν ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα και, κατά συνέπεια, το σύνολο της περιοχής που σχετίζονται με τα συναισθήματα, είναι στενά συνδεδεμένη με τον λαγονοψοΐτη ο οποίος μεταφέρει νευρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο και το διάφραγμα, και ότι είναι ένα όργανο «ανιχνευτής» των συναισθημάτων.

Όταν είμαστε αγχωμένοι, η αδρεναλίνη που παράγεται από το σώμα μας εξασφαλίζει ότι ο λαγονοψοΐτης είναι σε διαρκή ένταση.

Αυτή η συμπεριφορά είναι ένας μηχανισμός αυτοάμυνας που προέρχεται από την φύση μας. Το Ένστικτό μας αντιδρά και μια πηγή άγχους ή φόβου, παράγει αδρεναλίνη, ο εγκέφαλος στέλνει εντολή και το σώμα προετοιμάζεται για να τρέξει ή να παγώσει.

Ο μυς μειώνεται και γίνεται άκαμπτος και, με τον τρόπο αυτό, μπορεί να έχουμε διαφορετικές συνέπειες, όπως: η εμφάνιση της ισχιαλγίας, ανεπάρκεια οργάνων της κοιλιάς, εκφυλισμό του ισχίου, επώδυνη εμμηνόρροια, προβλήματα κατά τη διάρκεια της πέψης, στους ώμους και στην πλάτη.

Επίσης μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή, τη στάση μας,τη σωστή κίνηση των υγρών και τελικά στο ανοσοποιητικό σύστημα. Με την γιόγκα ο μυς χαλαρώνει, δυναμώνει και λειτουργεί σωστά.

Κάποια από τα ασανα Απού βοηθούν σε αυτό είναι η apanasana, η θέση του δέντρου , το περιστέρι και άλλα.

Καλή πρακτική

Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ ; Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά