Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

 Αγαπητοί φίλοι και φίλες από την Ελλάδα με πολύ μεγάλη χαρά ξεκινώ σήμερα μια όμορφη συνεργασία με το Σαλαμινίων Βήμα.

Στόχος μου να γνωρίσετε την Κύπρο μέσα από τον άνθρωπο.

Μέσα από την Αγάπη, την Δημιουργία και την Προσφορά.

Μέσα από την Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Είμαι χαρούμενη που ειμαι  μέρος της συντακτικής ομάδας και τους ευχαριστώ  που μου δίνουν  την ευκαιρία να σας γνωρίσω την Κύπρο μέσα από την δική μου ενότητα που της δίνω την ονομασία «Η Κύπρος μέσα από τον Άνθρωπο».

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 

 

   Συνέντευξη Σταλω Φωτιαδου

    Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω τους
Μικρούς Ήρωες και τις μεγάλες ψυχές πίσω από την φιλανθρωπική καρδιά που
δημιούργησε το έργο αυτό και κτυπάει για να του δίνει ζωή.

Μικροί Ήρωες… Τα παιδιά που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με τον καρκίνο και πολεμούν με όπλα την Ελπίδα, την Πίστη, το Χαμόγελο και την Δική μας Στήριξη.

Κι εμείς που είμαστε οι μεγάλοι, οφείλουμε να σταθούμε μπροστά και να γίνουμε τα δικά τους όπλα να τον πολεμήσουμε μέχρι να τον εξοντώσουμε. Εμείς είμαστε η Ελπίδα, η Πίστη το Χαμόγελο και η Στήριξη!
«Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά τον καρκίνο μόνο του»
Μέσα από την συζήτηση μας με τον Ευρωβουλευτή και εμπνευστή της πρωτοβουλίας «Μικροί Ήρωες», Λουκά Φουρλά, κτίζουμε γέφυρα επαφής προσφοράς και ενίσχυσης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ :   Κύριε Λουκα Φουρλά, γνωρίστε μας τους Μικρούς Ήρωες και το έργο που διεξάγεται μέσα από τις προσπάθειες για την ενίσχυση του αγώνα τους.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ Οι Μικροί Ήρωες είναι μια πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην οικονομική και ψυχολογική ενίσχυση των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους, οι οποίοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο, δίνοντας ίσως την πιο σκληρή και
πολλές φορές άνιση μάχη, για τη ζωή.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2017 λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα μαζί με λίγους καλούς φίλους έφεδρους βατραχανθρώπους αποφασίσαμε να διανύσουμε μια μεγάλη απόσταση κολυμπώντας στην αγαπημένη μου πόλη τη Λεμεσό, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να βοηθήσουμε μια οικογένεια που το είχε άμεση ανάγκη, ωστόσο το ποσό που είχε συγκεντρωθεί ήταν πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να βοηθηθούν και πολλές άλλες οικογένειες.

Ξέρετε, δίνεις τεράστια δύναμη σε έναν γονιό, να ανοίγει την τηλεόραση στο παιδοογκολογικό και να βλέπει ανθρώπους που κολυμπούν ή περπατούν, στηρίζοντας τους στον αγώνα που δίνουν. Θέλω να τονίσω ότι δεν είναι μόνο η οικονομική ενίσχυση, που είναι φυσικά ένα τεράστιο κομμάτι, αλλά και η ψυχολογική στήριξη που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι γονείς τις έχουν απόλυτη ανάγκη.

 

ΣΤΑΛΩ  ΦΩΤΙΑΔΟΥ: Θα θέλαμε να μας πείτε την ιστορία πίσω από την δημιουργία του
φιλανθρωπικού έργου. Τι λειτούργησε ως προτροπή κι έγινε η αφετηρία
αυτής της διαδρομής.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ  Κοιτάξτε, η προσωπική μου απώλεια ήταν η ο λόγος που αποφάσισα να ιδρύσω τους Μικρούς Ήρωες.

Δεν ήθελα να μείνω άπραγος, το βίωσα και ένιωθα υποχρέωση μου να μην αφήσω αβοήθητα αυτά τα παιδιά άλλα και τις οικογένειές τους.

Η μόνη επιλογή που έχεις είναι να μετουσιώσεις τον πόνο σε δύναμη, δεν μπορείς να τα παρατήσεις, οφείλεις να μην τα παρατήσεις.

Πλέον, είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα, ένα δικό μου τάμα, να μην πολεμάει κανένα παιδί τον καρκίνο μόνο του, καμία οικογένεια να μην αφήνεται να μάχεται μόνη της.

 

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ :  Ποια είναι τα βασικά μέλη που απαρτίζουν την ομάδα και
εισηγούνται/συντονίζουν τις ενέργειες και τις εκδηλώσεις;

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ  Οι Μικροί Ήρωες έχουν πολλούς ανθρώπους δίπλα τους. Είναι φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, είναι άνθρωποι που μας βοηθούν αθόρυβα.

Είναι μια προσπάθεια που έχει εμπλακεί πολύς κόσμος και χρόνο με το χρόνο η ομάδα μεγαλώνει.
Όποιος νιώθει την ανάγκη μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας μας και να
προσφέρει όπως μπορεί. Έχουμε δημιουργήσει και σελίδα στα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης όπου μπορεί να επικοινωνήσει όποιος επιθυμεί μαζί μας.

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ  .Μπορεί κάποιος να βοηθήσει το έργο ως εθελοντής ή υπάρχει περιορισμός;

 ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ  Εχουν πολλούς ανθρώπους δίπλα τους.

Είναι φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, είναι άνθρωποι που μας βοηθούν αθόρυβα.

Είναι μια προσπάθεια που έχει εμπλακεί πολύς κόσμος και χρόνο με το χρόνο η ομάδα μεγαλώνει.
Όποιος νιώθει την ανάγκη μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας μας και να προσφέρει όπως μπορεί.

Έχουμε δημιουργήσει και σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορεί να επικοινωνήσει όποιος επιθυμεί μαζί μας.

 

ΣΤΑΛΩ  ΦΩΤΙΑΔΟΥ : «Κάθε αρχή και δύσκολη». Μόνο η αρχή είναι δύσκολη ή και η συνέχεια της πορείας; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε και πώς τις ξεπεράσατε;

 ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή.

Από το 2017 κολυμπάμε κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα
και ο κόσμος συμμετέχει μαζί μας, κατά μήκος της παραλίας, με το Περπάτημα
της Ελπίδας.

Η οικογένεια αυτή μεγαλώνει και η προσπάθεια είναι συλλογική.
Φέτος, ήταν η πρώτη φορά λόγω της πανδημίας που η εκδήλωση δεν ήταν ανοικτή για τον κόσμο.

Ωστόσο κολυμπήσαμε με μερικούς φίλους που βρίσκονται κάθε χρόνο δίπλα μου, όπως ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο διοικητής των ΟΥΚ και μικρή ομάδα εφέδρων βατραχανθρώπων.

Μαζί μας θα ήταν και ο Γιώργος Αγγελόπουλος όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων επέλεξε φέτος να κολυμπήσει μόνος του στη Βουλιαγμένη, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στήριξης αυτής της προσπάθειας.

Το κοινό μας στήριξε μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και ενίσχυσε οικονομικά τους Μικρούς Ήρωες.

Δεν ήξερα πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος και η πολιτεία σε αυτή την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει το 2017.

Ωστόσο στάθηκαν δίπλα μας και από 5 φίλοι γίναμε εκατοντάδες.

Οι Μικροί Ήρωες λοιπόν, έχουν ξεκινήσει μεν ως μια δική μου πρωτοβουλία, αλλά έχουν εξελιχθεί σε ένα συλλογικό αγώνα για καταπολέμηση της νόσου.

Αυτό τον αγώνα θέλω να σας πω ότι τον συνεχίζω και μέσα από τη δράση μου ως
Ευρωβουλευτής συμμετέχοντας στην Ειδική Επιτροπή του Κοινοβουλίου για
τον καρκίνο, ενώ είμαι και πρόεδρος της Ομάδας Ενδιαφέροντος για την
καταπολέμηση του καρκίνου, στην οποία συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός
ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες.

 

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ:  Μιλήστε μας για εκδηλώσεις που έγιναν για την ενίσχυση του έργου.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ  Σας ανέφερα, η εκδήλωση «Κολυμπώ για τους δικούς μας Μικρούς Ήρωες» έχει πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά και έχει γίνει πια
θεσμός.

Πέραν τούτου, έχουμε διοργανώσει και κάποιες εκδηλώσεις για τον «Χρυσό Σεπτέμβρη», μήνας που έχει αφιερωθεί στην αφύπνιση για τον παιδικό
καρκίνο.

Η ενημέρωση και κατά συνέπεια η πρόληψη είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και για αυτό επιδιώκουμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τον παιδικό καρκίνο εκτός από την οικονομική ενίσχυση.

Φέτος έχω την τιμή να διοργανώσω μαζί με την SIOPE (Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τον Παιδικό καρκίνο) διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή Επιστημόνων, Οργανώσεων αλλά και Εκπροσώπων των Θεσμικών Οργάνων της ΕΕ, ημερίδα ενημέρωσης για τις δράσεις της Ένωσης καθώς και για το πενταετές πλάνο της Κομισιόν για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ήδη έχουμε διοργανώσει ως MEPs Against Cancer και εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πρόληψης αλλά και των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη για καινοτόμες θεραπείες.

 

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ: Ζώντας τον παλμό της προσφοράς, πιστεύετε ότι ζούμε στην εποχή του λόγου ή της πράξης;

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ  Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί διαπιστώνω πως πολύς κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και έτοιμος να δώσει και να στηρίξει τον συνάνθρωπο του και δη τα παιδάκια αυτά.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που δεν τους ξέρω προσωπικά και προσεγγίζουν τόσο εμένα αλλά και όσους εμπλέκονται σε αυτή τη προσπάθεια, για να βοηθήσουν και να ρωτήσουν πως μπορούν να γίνουν κομμάτι αυτής της πρωτοβουλίας χωρίς να έχουν κανένα προσωπικό όφελος.

Πιστεύω λοιπόν πως η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει και αυτό με κάνει να είμαι πιο αισιόδοξος.

Αντλώ δύναμη από αυτό και συνεχίζω και εγώ τον προσωπικό μου αγώνα, γιατί για μένα πλέον είναι και μια προσωπική υπόθεση.

Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του
έργου για τους Μικρούς Ήρωες και πώς μπορεί να επικοινωνήσει με την
ομάδα;

Μπορεί κάποιος να μας προσεγγίσει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης τόσο στο Facebook (Mικροί Ήρωες) αλλά και στο Instagram (mikroi_irwes).

Όσο αφορά την οικονομική ενίσχυση μπορεί κάποιος να συνεισφέρει όσα μπορεί και θέλει στους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος Ελπίδα και του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Ομάδας, «για τους Μικρούς Ήρωες».

Είναι πολύ συγκινητικό ότι πολλοί επέλεξαν να προσφέρουν και να βρίσκονται κοντά στους Μικρούς Ήρωες σε ξεχωριστές στιγμές της ζωής τους, στη γέννηση του παιδιού τους, στο γάμο τους, επιλέγοντας αντί μπομπονιέρας να δίνουν όμορφους σελιδοδείκτες των Μικρών Ηρώων.

Εναλλακτικά, οι μάσκες με το σήμα το Μικρών Ηρώων είναι ένας τρόπος να προστατευτεί κάποιος, να προστατεύσει τους γύρω του και να ενισχύσει τον σκοπό αυτό.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκστρατεία φορώντας τη μάσκα των Μικρών Ηρώων.
Καταληκτικά, Θέλω να πω πως με συγκίνησε το γεγονός πως πολλά παιδάκια
και εκπαιδευτικοί επέλεξαν να δώσουν σελιδοδείκτες των Μικρών Ηρώων
στους συμμαθητές τους ως δώρο Χριστουγέννων, δίνοντας παράλληλα το
μήνυμα πως τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά που το έχουν
πραγματικά ανάγκη.

   

ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ :  Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε να μας παραχωρήσετε αυτή την συνέντευξη. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου γιατί έχοντας την επιθυμία να παρουσιάσω την Κύπρο μέσα από τους ανθρώπους της, είχα θέσει ως στόχο να κάνω την αρχή παρουσιάζοντας το πιο ευαίσθητο και ταυτόχρονα δυνατό της στοιχείο: Την ανθρωπιά και την προσφορά. Σας ευχαριστώ ξανά και σας εύχομαι από καρδιάς μια ευλογημένη νέα χρονιά και δύναμη στο έργο σας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΣΤΑΛΩ  ΦΩΤΙΑΔΟΥ –  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

================================================================================================================================================================

Σ.Β Φίλιππος Καρακώστας

Ξεκινά σήμερα η  συνεργασία με την αγαπητά μας φιλη κ Σταλω Φωτιαδου απο  την αγαπημένη μας Κυπρο .

Η Σταλω θα  παρουσιάζει μεταξύ αλλων και συνεντεύξεις με τον τιτλο  …Η Κύπρος μέσα από τους ανθρώπους της…. ενας τίτλος που δεν θέλει επεξήγηση .

Καλή Αρχή Σταλω !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά