Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πέντε αλλοδαπούς που έφτασαν από τα τουρκικά παράλια με φουσκωτό σε παραποτάμια περιοχή του δήμου Σουφλίου, κοντά στον μεθοριακό σταθμό του Έβρου, έχοντας στην κατοχή τους 10 τουρκικά όπλα 9 χιλιοστών, συνέλαβαν σήμερα το πρωί οι ελληνικές Αρχές, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής. Συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς, ηλικίας 21, 26, 37, 38 και 42 ετών, “που κατηγορούνται για από κοινού εισαγωγή-λαθρεμπορία-μεταφορά-κατοχή-αποθήκευση 10 πιστολιών τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς, κατά παράβαση των άρθρων 2, 6, 7 και 11 του Ν.2168/1993 και του άρθρου 45 Π.Κ. καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα, κατά παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005”.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισημαίνεται ότι κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της παραποτάμιας περιοχής Δήμου Σουφλίου πλησίον μεθορίου ποταμού Έβρου, πνευστή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές. Στη συνέχεια, αφού αποβιβάστηκαν στην ακτή πέντε αλλοδαποί, η εν λόγω λέμβος αναχώρησε με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια απ’ όπου και προήλθε.

Οι πέντε αλλοδαποί, προσπάθησαν να απομακρυνθούν περπατώντας, παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, αλλά ακινητοποιήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ενώ επιπλέον, εντός σακιδίου πλάτης που έφερε ο 21χρονος εντοπίστηκαν 10 πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς. Και οι πέντε συνελήφθησαν. Τα όπλα αλλά και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και “διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

https://www.enikos.gr/society/pera

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά