Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κύρια σημεία

  • Έναρξη με «μίνι» κινηματογραφικό φεστιβάλ
  • Την Κυριακή 13 Μαρτίου το Γλέντι στο Darling Harbour
  • Συναυλία εκεί της Μελίνας Ασλανίδου
  • Ο Δημήτρης Μπάσης θα αποδώσει «Το τραγούδι του νεκρού αδερφού» του Μίκη Θεοδωράκη
  • Επιστροφή στις …ρίζες σε Marrickville και Brighton

Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ- «40 χρόνια πολυπολιτισμικής επιτυχίας από την παροικία μας»

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε σε μία λαμπρή εκδήλωση την Τετάρτη 16 Απριλίου στο ομογενειακό κέντρο Grand Roxy, με την παρουσία της Κοινοτικής ηγεσίας, των πολιτικών και Δημοτικών αρχών, εκπροσώπων των χορηγών και άλλων παραγόντων.

 Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χάρης Δανάλης με τον υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της ΝΝΟ, Mark Coure

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χάρης Δανάλης με τον υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της ΝΝΟ, Mark Coure
Supplied

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 40 εκδηλώσεις μέσα στις οποίες έχει ενταχθεί και ένα «μίνι» κινηματογραφικό φεστιβάλ, με προβολή ελληνικών ταινιών σε αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου, National Maritime Museum, στο Darling Harbour.

Στο Darling Harbour εξάλλου, θα φιλοξενηθεί το ετήσιο γλέντι του Φεστιβάλ, που φέτος θα είναι μονοήμερο (και όχι διήμερο όπως τις προηγούμενες χρονιές).

Εκεί, την Κυριακή 13 Μαρτίου, θα δώσει συναυλία η ενγωσμένης αξίας Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Μελίνα Ασλανίδου, από τις καλύτερες της γενιάς της. Εκεί την ίδια ημέρα θα βρίσκεται και το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφνωίας SBS.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες μουσικές εκδηλώσεις, όπως για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Γιώργο Νταλάρα, συναυλία του Δημήτρη Μπάση με το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη και άλλες.

Επίσης, θεατρικές παραγωγές όπως «Η Λογοδοσμένη» του Θόδωρου Πατρικαρέα από το Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας, φωτογραφική έκθεση της Έφης Αλεξάκη, παρουσιάσεις βιβλίων, όπως αυτή με το τελευταίο πόνημα του καθηγητή Γιώργου Παξινού (A River Divided), ομιλίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και άλλα θέματα, συμπόσιο με Ελληνοαυστραλούς συγγραφείς, και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Η ομογενής βουλευτής και σκιώδης υπουργός της ΝΝΟ, Σοφία Κώτση με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χάρη Δανάλη

Η ομογενής βουλευτής και σκιώδης υπουργός της ΝΝΟ, Σοφία Κώτση με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χάρη Δανάλη

Θα πρέπει να τονισθεί η επιστροφή στις …ρίζες, καθώς θα διοργανωθεί ελληνικό πανηγύρι στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου επί της Addison Road στο Marrickville, εκεί όπου έλαβε χώρα το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ. Επίσης, υπάρχει επιστροφή και στο Brighton Le Sands, με μία άλλη ολοήμερη γιορτή ελληνικής μουσικής, χορών και γεύσεων.

«Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών λόγω του κορωνοϊού, έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που παρέχει τη δυνατότητα στην παροικία μας, αλλά και ευρύτερα, να συμμετάσχει και να γίνει κοινωνός της ελληνικής και ελληνοαυστραλιανής πολιτισμικής δραστηριότητας», δήλωσε κ. Χάρης Δανάλης, πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ, που είναι ο κύριος φορέας διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ουρανία Καρτέρη με την ιδιοκτήτη του κέντρου Grand Roxy, Βασίλη Μούγιο

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ουρανία Καρτέρη με την ιδιοκτήτη του κέντρου Grand Roxy, Βασίλη Μούγιο
Supplied

Η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ και αντιπρόεδρος της Κοινότητας, κυρία Ουρανία Καρτέρη, δήλωσε ότι στο Σύδνεϋ όπου ζούμε, «μία από τις πλέον ποικιλόμορφες πολιτισμικά πόλεις του κόσμου, γιορτάζουμε 40 χρόνια πολυπολιτισμικής επιτυχίας που συνιστά η ελληνοαυστραλιανή παροικία».

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ, που διανέμεται δωρεάν, μηνύματα έχουν στείλει η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας, της ΝΝΟ και της Ελλάδας.

Το πλήρες πρόγραμμα υπάρχει στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας καθώς και στην ιστοσελίδα www.greekfestivalofsydney.com.au

https://www.sbs.com.au/language/greek/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά