Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών για μήνα Νοέμβριο, ανήλθε η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον Νοέμβριο του 2021 έφθασε στις 132,6 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 4,4%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2020. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για την βιομηχανική παραγωγή από το Νοέμβριο του 2010.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 7,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε το Νοέμβριο του 2021 αύξηση της τάξης του 5,1%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020.

Αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς μεταλλείων και λατομείων (8,3%) και παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (8,2%). Αρνητική μεταβολή παρατηρήθηκε στον τομέα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (0,1%).

Εξάλλου, στον μεταποιητικό τομέα, τις σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020 παρουσίασαν οι δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (47,6%), κατασκευής επίπλων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (31,0%), κατασκευής προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (12,8%) και βιομηχανίας τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού (7,2%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι σημαντικότερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (10,6%), κατασκευής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (8,2%), παραγωγής προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (7,7%) και παραγωγής βασικών μετάλλων και κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (2,3%).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

https://hellasjournal.com/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά