Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

...Γράφει: ο Πάνος Καλουδάς
…Για μια φορά ακόμα, το κράτος, θα έπρεπε να είχε πει, ένα συγνώμη, για την απόλυτη και εγκληματική ανυπαρξία του.
…Για μια φορά ακόμα, μια Ελληνική κυβέρνηση, συλλαμβάνεται ενοχή, με βαριές κατηγορίες του Ποινικού Δικαίου
…Για μια φορά ακόμα, τα νεύρα των πολιτών δοκιμάζονται. Σε έναν απελπιστικά τραγικό βαθμό.
…Με τον πρωθυπουργό, να είναι επιδεικτικά εξαφανισμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, που συντάσσεται το παρόν
…Κι αναρωτιέμαι…Που πάμε και τους βρίσκουμε όλους; Αυτό το πολιτικό Τζόκερ, μόνο ρεμάλια κι ανίκανους πια κληρώνει; Σε αυτή τη χώρα, των δεινοπαθούν Ελλήνων;
Ο προηγούμενος, με μια νεροποντή, έπνιξε τόσο κόσμο στη Μάντρα Αττικής. Καταστρέφοντας και περιουσίες.. Ενώ και με έναν παππού που έβαλε φωτιά σε ξερόχορτα,( έτσι είπαν. Και τους… πιστέψαμε) έκαψαν 102 ανθρώπους, στο Μάτι. Ισοπεδόνωντας καταστροφικά, το βίος όλων των υπολοίπων..
Κι έχουν τα μούτρα, να μιλάνε. Και να ασκούν και κριτική στους επόμενους τους!!! Θράσος;;;
…Τούτοι εδώ πάλι, έκαψαν όλη την Ελλάδα. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Με θύμα τους κυρίως την Εύβοια. Που την μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο. Τώρα, με μια χιονοθύελα, λίγων ωρών, βύθισαν τη χώρα, στο χάος. Με την Αττική να πληρώνει περισσότερο τη νύφη. Αφού ο… «γαμπρός», ήταν ότι πιο ανίκανο θα μπορούσε να υπάρξει στη διαχείριση της ζωής, ενός ολόκληρου πληθυσμού. Μα όταν ο κ. πρωθυπουργός, επί δύο και πλέον χρόνια, ασχολείται μόνο με το πως θα στείλει τους πολίτες του, να μαστουρωθούν, με τα πειραματικά εμβόλια. Όταν για 900 περίπου ημέρες της πρωθυπουργίας του, ασχολείται μόνο με τα θανατηφόρα, όπως πια αποδείχτηκαν, εμβόλια, τι θα περίμενε πια κανείς, άλλο από αυτό που ζούμε δύο ημέρες τώρα; Με το κράτος να είναι, όχι απλά απροετοίμαστο, μα τελείως ανίκανο.
Και επειδή, ο τύπος αυτός, των 100 ευρώ από τους ηλικιωμένους, έμαθε να εξαγοράζει τα πάντα, με χρήμα. Είπε στην «Τραινοσέ» να δώσει από 1000 ευρώ, σε κάθε ταλαίπωρο που βρέθηκε στα βαγόνια της. Και στη διαχείριση της «Αττικής Οδου»,να δώσει 2.000, σε κάθε εγκλωβισμένο στο αυτοκίνητο του.
Εδώ χωράει, το…Χέστηκε η Φατμέ στ’ αλώνι.
Τι είναι αυτά, μπροστά στον κίνδυνο που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Οι 5.000 και πλέον, που έμειναν ώρες και ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό και στην Μεσογείων. Τι να τα κάνει τα αργύρια της κοροϊδίας η μάνα με το μωράκι της που μέσα στο αυτοκίνητο τους τόσες ώρες πάγωναν.
Η κοπέλα που απελπισμένη φοβισμένη τουρτούριζε.
Οι άνθρωποι όλοι αυτοί, που για τόσες ώρες, δεν είχαν που να κάνουν την ανάγκη τους. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, εμπεδώσαν για τα καλά, τι θα πει «ανίκανο κράτος» Τρεις-τέσσερις μέρες πριν, ήξεραν τι ζύγωνε.
Τι έκαναν γι αυτό, οι άχρηστοι; Προσπάθησαν με το 2χίλιαρο, της Αττικής οδού, να κλείσουν στόματα; Και οι εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων; Στην Μαραθώνος; Στην Κηφισίας; Στο Γερακα; Στο Πικέρμι, η κοπέλα με το μωράκι των 20 ημερών, που για δύο 24ώρα, δεν έχει ρεύμα, να ζεστάνει το γάλα του μωρού της; Τους άμοιρους ταξιδιώτες που κοιμήθηκαν στο δάπεδο του αεροδρομίου; Αυτοί όλοι κύριοι της ανικανότητας και του τίποτα, τι θα πάρουν;
Το τίποτα. Η μάλλον, το πιο μακρύ από όλα. Αφού μέχρι στιγμής, ούτε ένα αληθινό συγνώμη, δεν έλαβαν οι άνθρωποι.
Είπε ο Στυλιανίδης: «Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε» Γιατί υπήρχε σχεδιασμός; Θα σου έλεγα υπουργέ τι υπήρχε. Είστε όλοι σας ασχεδίαστοι. Αλλά προβλέψιμοι.
Γιατί σας μάθαμε πια. Ένα ολόκληρο 40ωρο βυθισμένη η χώρα, στο χάος. Στην κυβερνητική ολιγωρία. Το μόνο που ξέρουν οι υπουργοί, είναι να παίρνουν σβάρνα τα κανάλια. Και να μετατοπίζουν τις ευθύνες τους, στον έναν και στον άλλο.
Γι’ αυτό το απίστευτο χάος που έζησε ο κόσμος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η οδύσσεια που πέρασαν οι άνθρωποι με τίποτα δεν εξαγοράζεται, πρωθυπουργέ μου. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, μηδέ εξαιρουμένης και της Ζιμπάμπουε, και μόνο από μια υποτυπώδη ευθιξία, η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί.
Η κυβέρνηση αυτή που δεν έχει ούτε ευθιξία, ούτε ευπρέπεια, εξακολουθεί να υπάρχει. Και να στραγγαλίζει τους πολίτες της. Μέχρι να… εμβολιάσει και τον τελευταίο. Δεν έχει φανεί ακόμα όπως είπαμε, ο πρωθυπουργός.
Για να αφορούσε τους εμβολιασμούς και την προτροπή του κόσμου προς αυτούς και θα τον βλέπαμε έτοιμο, γραβατωμένο σε διάγγελμα.
Τι να πω; Απλά. Επικίνδυνα γελίοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά