Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ardha Purvottanasana – ανάποδη θέση τραπεζάκι μια εξαιρετική στάση για άνοιγμα και ενίσχυση του θώρακα και των ωμων.
Για να μπείτε στη στάση, ξεκινήστε καθισμένοι με τα πόδια τεντωμένα σε dandasana.Λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα πόδια προς την λεκάνη. Πιέζοντας τις παλάμες προς τα κάτω , ξεκινήστε να σηκώνετε τους γοφούς προς τον ουρανό μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το πάτωμα. Κρατήστε τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών με τους μηρούς. Ένα τουβλάκι μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στους μηρούς για να διασφαλιστεί η σωστή ευθυγράμμιση. Οι παλάμες των χεριών βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα πόδια. Φέρτε το βλέμμα στον ουρανό και κρατήστε τη στάση για μερικές αναπνοές. Για να βγείτε από τη στάση, χαμηλώστε προσεκτικά τα οστά του καθίσματος πίσω στο πστωμα.
Τα οφέλη της θέσης είναι ότι ενισχύει τους ώμους, τα χέρια και τους καρπούς ενώ προάγει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων. Ενισχύει επίσης τον πυρήνα και βοηθά στην ανακούφιση από το σωματικό στρες.
Προσοχή όταν υπάρχει:
Σύνδρομο καρπιαιου σωληνα
Τραυματισμός ώμου, αυχένα ή καρπού
Καλή πρακτική
Μαργιαννα Καρακωστα . Δασκαλα  Γιογκα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά