Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η μπριζόλα είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο μας φαγητό και πάντα ψάχνουμε τρόπο να το απογειώσουμε, με τον καλύτερο σεφ να μας παρουσιάσει τα… κόλπα τα σωστά, για να το κάνουμε τέλειο.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ακολουθεί μία συνταγή για να φας την μπριζόλα σου με παραλλαγή κι όχι όπως την έχει συνηθίσει. Ο ίδιος θεωρεί πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις το μοσχαρίσιο κρέας, αν και πρώτα πρέπει να προσέξεις στο κρεοπωλείο.

Τα βήματα για την καλύτερη μπριζόλα

  • Αλατοπιπέρωσέ την και από τις δύο πλευρές καλά
  • Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι που έχεις ζεστάνει πολύ καλά
  • Ρίξτη στο τηγάνι μαζί με μερικά κλωναράκια από θυμάρι και δενδρολίβανο.
  • Ψήσε και από τις δύο πλευρές (2 λεπτά η πλευρά) ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα και μετά ας την να ξεκουραστεί μακριά από το τηγάνι.
  • Βάλε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι στο τηγάνι που είχες την μπριζόλα
  • Σβήσε με κονιάκ και ξαναρίξε την μπριζόλα μέσα
  • Βάλε μια κουταλιά βοδινού και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος, και όταν έρθει σε θερμοκρασία βρασμού άρχισε να «λούζεις» την μπριζόλα σου,
  • Μετά από λίγο ρίξε ψιλοκομμένο μαϊντανό για το τελείωμα.
 Athensmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά