Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Lockheed Martin ετοιμάζεται να τοποθετήσει λέιζερ υψηλής ενέργειας σε αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke μετά τις επιτυχείς δοκιμές που πραγματοποίησε το περασμένο έτος. Σύμφωνα με στέλεχος της LM το λέιζερ HELIOS έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και πρόκειται να τοποθετηθεί στο USS Preble (DDG 88) εντός του τρέχοντος έτους. “Το HELIOS είναι ένα αυτόνομο σύστημα που συνδυάζεται με το σύστημα AEGIS και το επόμενο βήμα είναι η πλήρης ενσωμάτωσή του HELIOS στο AEGIS”, ανέφερε ο ίδιος.

Το HELIOS είναι ένα λέιζερ ισχύος 60kw και αποτελεί το πλέον προηγμένο όπλο της κατηγορίας του στο αμερικανικό ναυτικό. Το αμερικανικό ναυτικό, αξίζει να σημειωθεί, προωθεί διάφορα προγράμματα όπλων λέιζερ. Το πρώτο πρωτότυπο του όπλου είχε δοκιμαστεί σε πολεμικό πλοίο το 2014. Η LM συνεργάζεται εδώ και 3 χρόνια με το αμερικανικό ναυτικό με στόχο την παραγωγή εννέα όπλων του τύπου. Ωστόσο το πρόγραμμα αντιμετωπίζει “πολιτικά” προβλήματα… καθώς υπάρχουν φωνές στο Κογκρέσο που αντιδρούν.

 

Η LM δεσμεύτηκε να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τη δοκιμή του HELIOS στο USS Preble, αλλά εξέφρασε και τη δυσφορία της σχετικά με τις καθυστερήσεις που επιβάλλονται στο πρόγραμμα. Τα όπλα λέιζερ προσδίδουν τεράστιο πλεονέκτημα στα πλοία φορείς τους. Πάνω από όλα μπορεί να καταστρέψει εχθρικά drones και άλλους στόχους χωρίς κατανάλωση πυρομαχικών…

https://www.defence-point.gr/news/vi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά