Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν οδήγησαν σε βία, συγκρούσεις με την αστυνομία και λεηλασίες. Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι στη χώρα δρουν «ληστές και τρομοκράτες» που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και τόνισε ότι με «εγκληματίες και δολοφόνους» δεν υπάρχει διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kasim-Yomart Tokáev, διέταξε αυτήν την Παρασκευή «να ανοίξουν πυρ χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση» εναντίον των διαδηλωτών που αντιστέκονται στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίοι προσπαθούν να διαλύσουν τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα σε ολόκληρη τη χώρα από τις 2. Ιανουάριος και αυτό οδήγησε σε συγκρούσεις με την Αστυνομία και λεηλασίες.

«Τι ανοησίες, τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν με εγκληματίες και δολοφόνους», δήλωσε ο Τοκάεφ σε τηλεοπτική ομιλία του , ενώ επανέλαβε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Καζακστάν πρέπει να πολεμήσουν εναντίον «ληστών και προετοιμασμένων τρομοκρατών».

Ομοίως, κατήγγειλε ότι οι «ληστές και οι τρομοκράτες» κατέστρεψαν όχι μόνο τα διοικητικά κτίρια, αλλά και την περιουσία των πολιτών, την ίδια στιγμή που επιτέθηκαν στην υγεία και τις ζωές «εκατοντάδων πολιτών και στρατιωτικών».

«Γι’ αυτό πρέπει να εκμηδενιστούν , και αυτό θα γίνει σύντομα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της χώρας της Κεντρικής Ασίας. Ο Τοκάεφ τόνισε ότι η αναταραχή στο Καζακστάν υποκινείται από «τα λεγόμενα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και ξένους παράγοντες» ξένους προς τα συμφέροντα του έθνους.

Τα μπλακάουτ στο Διαδίκτυο στο εξεγερμένο Καζακστάν προκαλούν πλήγμα στην παγκόσμια εξόρυξη bitcoin

Ο πρόεδρος του Καζακστάν ανέφερε ότι όλα τα αιτήματα των διαδηλωτών που εκφράστηκαν με ειρηνικό τρόπο εισακούστηκαν και υποσχέθηκε να άρει σταδιακά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εκείνες τις περιοχές όπου η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς το έθνος, ο Tokáev διευκρίνισε ότι μόνο στην παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Αλμάτι, συγκεντρώθηκαν » 20.000 ληστές » και ότι, αν κρίνουμε από τον συντονισμό ότι οι αντάρτες που διαδήλωσαν διαταράσσοντας τη δημόσια τάξη, είχαν ένα απαραίτητο σχέδιο για να επιτεθούν στις στρατιωτικές, διοικητικές και κοινωνικές εγκαταστάσεις «πρακτικά σε όλες τις επαρχίες». Τόνισε επίσης την « υψηλή στρατιωτική προετοιμασία και τη σκληρή σκληρότητα» των ανταρτών.

Ο Tokáev εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και τη Ρωσία για την ανταπόκριση στο αίτημά του για στρατιωτική βοήθεια στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), ο οποίος συμφώνησε την προηγούμενη ημέρα να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καζακστάν. καθώς και στην Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, την Τουρκία, τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς που απηύθυναν λόγια συμπαράστασης στη χώρα τους ενόψει των τραγικών γεγονότων.

«Η δημοκρατία δεν είναι ανεκτικότητα και, μακριά από αυτήν, υποκίνηση, ακόμη και σε μπλογκ, για τη διάπραξη παράνομων ενεργειών», είπε ο πρόεδρος του Καζακστάν. «Όπως έδειξε η τραγωδία στο Αλμάτι και σε άλλες πόλεις στο Καζακστάν, ακριβώς η παραβίαση των νόμων, η ανοχή και η αναρχία οδηγούν στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Καζακστάν  έχουν χάσει τη ζωή τους , με δύο από τους ένστολους αποκεφαλισμένους και 748 έχουν τραυματιστεί στις ταραχές. Εν τω μεταξύ, έχουν συλληφθεί συνολικά 3.706 διαδηλωτές.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν ανέφερε ότι 26 «εγκληματίες» σκοτώθηκαν και 18 «τρομοκράτες» τραυματίστηκαν. Οι αρχές κατήγγειλαν επίσης ότι στις διαδηλώσεις συμμετείχαν επαγγελματίες σκοπευτές που επιτέθηκαν στους ένστολους.

https://actualidad.rt.com/actu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά