Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

.Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
…Στους δύσκολους καιρούς, είναι, που οι αντοχές μετριούνται …
Μπορεί, παρά την άνοιξη, γκρίζες σκιές να θαμπώνουν τη καρδιά Και το βαρύ κλίμα γύρω μας, να δονεί τα σωθικά. Με όσα γίνονται για μας.. Χωρίς όμως εμάς.. Έως κι οι φθόγγοι του πενταγράμμου ακόμα, μπορεί κι αυτοί να πήρανε μουντάδα, απ των καιρών, το θάμπος.. Όμως για κάποιους καλλιτέχνες, σαν τον Τέρη και τον Θάνο, δεν χωράνε συννεφιές από την τέχνη τους, πάνω. Έτσι παρά τις δυσκολίες των καιρών, μπήκαν στο στούντιο, για να μας διαβεβαιώσουν, πως η τέχνη ποτέ της δεν νοσεί. Για να μας πουν με τον δικό τους τρόπο, πως η αγάπη, όλα να νικάει..
…Εξήντα χρόνια ο Τέρης Χρυσός, πάνω στο πάλκο.. Ολυμπιονίκης της τέχνης του. Με εκατοντάδες χρυσές νίκες. Με πάνω από 1500 τραγούδια, ειπωμένα από την ουράνια αυτή φωνή του. Άπειρες οι Χρυσές του Επιτυχίες. Άπειρη όμως και η σεμνότητα του, το ήθος του. Βλέπεις όταν οι άλλοι καλλιτέχνες μοίραζαν τα καλάμια τους, ο Τέρης επέλεγε το απλό Seicento Φιατάκι του. Επέλεγε τη σιγουριά της προσφοράς. Κι όχι της παραφθοράς Έτσι και τώρα. Μαζί με τον ταλαντούχο, συνθέτη και δάσκαλο της μουσικής, τον Θάνο Μπένο, τον πολύ άξιο αυτόν δημιουργό, πήρανε στίχους από τον Νίκο Μαρουλάκη κι από την ταπεινότητα μου και δημιούργησαν ένα υπέροχο μουσικό άλμπουμ. Ναι μέσα σε αυτούς τους καιρούς της μεγάλης δοκιμασίας. Κι έχει σημασία που εκεί ρίχνω το βάρος του κειμένου μου.. Γιατί όταν άλλοι κατέβασαν τα ρολά, ο Μπένος κι ο Χρυσός, τα σήκωσαν. Ο ένας έκατσε στο πιάνο του. Και ο άλλος πήρε το μικρόφωνο.. Και μας έδωσαν έργο.. Έργο που αξίζει όλοι να το στηρίξετε. Να το αγκαλιάσετε. <<ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ–ΑΣΤΕΡΙ ΧΡΥΣΟ» ο τίτλος του. Μια όμορφη δουλειά, που κυκλοφορεί αύριο, από την FM RECORD’S Μια πραγματικά υπέροχη δουλειά που έχει μέσα της έντονη κατάθεση ψυχής κι από τον Θάνο κι από τον Νίκο και από μένα Φυσικά κι από τον Τέρη. Που με τόση παλικαριά, παρά τις φουρτούνες των καιρών, εξακολουθεί να τραβάει »κουπί», μέσα στην γαλέρα της τέχνης του. Ο αιώνιος αυτός έφηβος, με την αναλλοίωτη, την τεράστια φωνή, εξακολουθεί, με τη στάση ζωής του, να διδάσκει. Και δίκαια να συγκαταλέγεται μεταξύ των μύθων. Των πολύ σημαντικών καλλιτεχνών Που έδωσαν κύρος και αίγλη στην τέχνη τους. Στηρίζοντας νέους ανθρώπους, όπως και ο Θάνος
»ΑΣΤΕΡΙ ΧΡΥΣΟ».. λοιπόν. Αύριο κυκλοφορεί. Ζητείστε να το πάρετε από την fm records είναι συλλεκτική και υπέροχη δουλειά. Μέσα είναι και το αυτοβιογραφικό τραγούδι »Για να θυμάσαι τα παλιά» που θα συγκινήσει τους Κωνσταντινουπολίτες Μα και όλους τους Έλληνες. Σε μουσική του Θάνου Μπένου και σε στίχους δικούς μου.
Θάνο, Τέρη, κύριε Κούρτη, σας ευχαριστώ.
Καλή επιτυχία να έχει η όμορφη αυτή προσπάθεια. Που έρχεται να τονώσει την τέχνη, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της. Μα να χαρίσει ελπίδα, φλόγα δημιουργίας Και όραμα για ότι καλό ακόμα, είναι ναρθεί..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά