Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τα δύο τρίτα (2/3) του Ναού του Διός  στη Μαγνησία του Μαιάνδρου ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των φετινών αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή Ορτακλάρ, στη νότια επαρχία του Αϊδινίου της Τουρκίας.

Διαβάστε εδώ την ανακάλυψη της πύλης του Ναού του Διός.

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη πραγματοποιήθηκαν υπό την διεύθυνση του αναπληρωτή καθηγητή Görkem Kökdemir, του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο Kökdemir υπενθύμισε την ανακοίνωση της ανακάλυψης της πύλης εισόδου του Ναού του Διός πριν από δύο μήνες κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, έκτασης 26.000 τετραγωνικών μέτρων, που είναι γνωστή ως «Ιερή Αγορά».

Δηλώνοντας ότι οι ανασκαφές συνεχίζονται, ο Kökdemir είπε, «Η πρόσοψη του ναού με τέσσερις κίονες, αποκαλύφθηκε πλήρως, όπως επίσης η κλίμακα της πρόσοψης και ο πρόναος. Τώρα πρέπει να αποκαλύψουμε τον οπισθόδομο του ναού προς τα ανατολικά. Αν το πετύχουμε, θα αποκαλύψουμε ολόκληρο τον ναό πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή είναι μια τεράστια ανακάλυψη. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που τα καταφέραμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά».

Αποκαλύφθηκε ο Ναός του Διός στην αρχαία Μαγνησία του Μαιάνδρου

 

Αποκαλύφθηκε ο Ναός του Διός στην αρχαία Μαγνησία του Μαιάνδρου

 

Αποκαλύφθηκε ο Ναός του Διός στην αρχαία Μαγνησία του Μαιάνδρου

 

Ο Kökdemir πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να εργάζονται παρά το κρύο, προσθέτοντας: «Τώρα έχουμε ανασκάψει τα δύο τρίτα του ναού. Σε αυτό το το τμήμα, το 70% του αρχικού τμήματος του ναού παραμένει στη θέση του.

Το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο παρουσιάζει αντίγραφο αυτού του ναού. Οι Γερμανοί το έφτιαξαν με 5% πρωτότυπο υλικό και το υπόλοιπο με απομίμηση. Εμείς, από την άλλη πλευρά, θα αναστηλώσουμς τον ίδιο ναό με 70% πρωτότυπο υλικό στην φυσική του θέση».

 

Επισημαίνοντας ότι ο ναός είναι εξαιρετικά σημαντικός από άποψη αρχιτεκτονικής, ο Kökdemir δήλωσε: «Ο αρχιτέκτονας του ναού, ο Ερμογένης ήταν ο διασημότερος αρχιτέκτονας της αρχαιότητας. Το αριστούργημά του, ο Ναός της Αρτέμιδος, βρίσκεται στη Μαγνησία. Δεν υπήρχαν πληροφορίες για τον ναό, ο οποίος βρισκόταν σε βάθος 4 μέτρων, αλλά έχουμε λάβει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του ναού κατά τις φετινές ανασκαφικές εργασίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο της αρχαιολογίας και της αρχιτεκτονικής».

Πηγή: The Archaeology News NetworkArkeofili / https://anaskafi.blogspot.com/202

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά