Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς ..
..»Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών»
Είναι σήμερα. Μα θα’πρεπε να είναι αυτή, 365 ημέρες το χρόνο
Γιατί η βία κατά των γυναικών, αποτελεί την μεγαλύτερη από τις ντροπές του σύγχρονου κόσμου. Και θα έπρεπε να τιμωρείται το ίδιο, όπως και η παιδεραστία. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Μια πραγματική μάστιγα. Που μειώνει το κύρος της ανθρώπινης νοημοσύνης. Και αυτής της δόλιας της ισότητας. Που δεν λέει, να περάσει από την θεωρεία και στην πράξη.. Χιλιάδες περιστατικά γύρω μας. που περνούν δυστυχώς στα ψιλά της ειδησεογραφίας. Κι όμως.. Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Είναι γνωστό πως η βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.. Και συνιστά εκδήλωση ανισότητας των σχέσεων.. Και προβολή ισχύος. Γι’αυτό το λόγο, ο ΟΗΕ, στην Γενική Συνέλευση του στις 17 Δεκεμβρίου του 1999 ανακήρυξε τη 25 Νοεμβρίου, ως »Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» Ώστε να αναδειχθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει μια διεθνή διάσταση. Είναι γνωστή η βία που υφίστανται πολλές γυναίκες.
Σε όλο τον κόσμο. Κυρίως στις χώρες της Αφρικής. Όπου παραμένει ακόμα σε πολλές χώρες αυτή η εγκληματική επιταγή της κλειτοριδεκτομής Με τραγικές πραγματικά συνθήκες. Που σημαδεύουν το κοριτσάκι την 6, 7, 8 ετών σε μια εφόρου ζωής οδυνηρή τραγωδία. Μα και η Ευρώπη δεν πηγαίνει πίσω. Μιας και η γυναίκα από πολλούς, θεωρείται η εύκολη λεία Όπου μπορούν να της ασκήσουν την παράφρονη βία τους. Οι αριθμοί των θυμάτων που τόλμησαν να το δηλώσουν, τρομάζουν… Το ίδιο τρομάζουν οι αριθμοί και σε μας, εδώ στην Ελλάδα. Η ενδο-οικογενειακή βία είναι μια μάστιγα που φοβίζει και ντροπιάζει. Γιατί μαρτυράει μια εγκληματική βαρβαρότητα. Οι ισχυρές δυνάμεις, πολλά θα μπορούσαν να κάνουν γύρω από αυτό. Μα δυστυχώς εσκεμμενα;;; Το επίπεδο της θεωρείας δεν το περνάνε ηθελημένα;;; στην πράξη Όμως σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν πραγματικά μέτρα. Τόσο πρόληψης Όσο και αντιμετώπισης
Παγκόσμια ημέρα λοιπόν σήμερα, κατά της βίας στην γυναίκα. Και η σεβαστή μου φίλη η κ. Φατούρου, ανέβασε μια φωτογραφία της με την κόρη της την Άσπα Με μια προτροπή Διαβάστε τη είναι στο πιο κάτω θέμα. Διαβάστε τη και στηρίξτε τη. Όλες κι όλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά