Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Απο τον Φιλιππο Καρακωστα

Το σίγουρο ειναι οτι τα αποτσίγαρα και στο νησι μας αφθονούν ..

Μια ακομα  κακίστη συνήθεια μας , μια νοοτροπία που απ οτι φαίνεται ειναι κομματι της  περιβαλλοντολογικης παιδείας  μας ..

Αποτσίγαρα που  μπορούν να ανακυκλωθούν και να αποτελέσουν , ακομα και  οικονομικά οφέλη  ..

Αποτσίγαρα παντου …………..

Ακομα και στις παραλιες , οπου  σαν τασάκι τις χρησιμοποιούμε .

 Εκει του μικρα παιδια παίζουν ,εκει που θελουμε να απολαύσουμε την φυση , κάνουμε  την ΄΄βρομοδουλειά μας΄΄ αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον …

ΠΡΟΤΑΣΗ στον Δήμο Σαλαμινας να εντάξει  σε μια ακομα κατηγορία ανακύκλωσης ..

Οτι καλο κάνουμε για το περιβάλλον  …επιστρέφει σε μας ..

Φ.Κ

================================================================================

ΑΡΘΡΟ

Πολύ αισιόδοξα τα αποτελέσματα της πρώτης αποστολής για ανακύκλωση από αποτσίγαρα και φίλτρα ηλεκτρονικού τσιγάρου μέσω του προγράμματος#gopafree, μια πρωτοβουλία του πρώην ΦΟΔΣΑ, που ξεκίνησε στη Σύρο την προηγούμενη χρονιά. 

Η 2η ανταποδοτική ανακύκλωση, μετά από τα ρούχα-παπούτσια, απέφερε τα πρώτα χρήματα στον λογαριασμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου, ενός ιστορικού και πρωτοπόρου συλλόγου  με τεράστια συμβολή τόσο στο νησί μας όσο και σε όλη τη χώρα μας.Ο Δήμος μας συμμετέχει στο νέο εγχείρημα με στόχο την ανακύκλωση των αποτσίγαρων, καθώς και την ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης από τα αποτσίγαρα.

Υπενθυμίζουμε  ότι:

  • Τα αποτσίγαρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης, διότι δεν είναι βιοδιασπώμενες.
  • Τα αποτσίγαρα περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό και εξοντώνουν αθόρυβα και αόρατα με την ένταση όπλων μαζικής καταστροφής.
  • Τα αποτσίγαρα αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό.

  • Μόνο ένα τσιγάρο σε περίπου επτά λίτρα νερού είναι θανατηφόρο για μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε γλυκά ή αλμυρά νερά.
  • Το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς παραλιών είναι γόπες. Στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους.
  • Τα αποτσίγαρα συλλέγονται μέσω του προγράμματος #gopafree της CigaretCycle, με τη χρήση ειδικών κάδων (τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία), διαχωρίζονται και με ειδική διαδικασία παράγουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα, όπως πλαστικές παλέτες. Τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα.
  • https://www.bestnews.gr/dimos-syroy-erm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά