Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σε μαφιόζικες δομές στην καρδιά της Ευρώπης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, μιλώντας για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα της χώρας του με την Πολωνία.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως υπήρχε οργάνωση μαφίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διασφαλίζει τη μεταφορά μεταναστών από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη μέσω της Λευκορωσίας έναντι χρηματικής αμοιβής.
«Άνθρωποι βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας κάθε μέρα. Χθες, για πρώτη φορά, περίπου 2.000 μετανάστες -ή και λίγο περισσότεροι- είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία – στο Μινκ, σε δάση… Τους μετέφεραν εκεί. Αυτή η μεταφορά έγινε από ανθρώπους: Θα τους βάλουν σε αεροπλάνο, το αεροπλάνο θα φτάσει εδώ, θα μεταφερθούν εδώ, θα μεταφερθούν στα σύνορα κι εκεί, θα τους υποδεχτούν δικοί τους άνθρωποι – Πολωνοί, Γερμανοί, Ουκρανοί. Όλα για τα χρήματα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας.
Ο Λουκασένκο σημείωσε, μάλιστα, πως όσοι μεσολάβησαν για τη μεταφορά αυτή πληρώθηκαν αδρά.
«Αυτοί δεν είναι φτωχοί άνθρωποι που έρχονται από κει. Κι αν είναι φτωχοί, τότε κάποιος συγκεντρώνει χρήματα για αυτούς. Παρακολουθούμε στενά αυτήν την αλυσίδα. Αυτοί που βρίσκονται στην Πολωνία (έχουν ήδη συλληφθεί και έπρεπε να δηλώσουν ποιοι είναι). Δεν υπήρχαν άτομα από τη Λευκορωσία και μόνο δύο Ρώσοι. Και δεκάδες διακινητές που μεταφέρουν ανθρώπους είναι Γερμανοί, Πολωνοί, Ουκρανοί, Λιθουανοί. Έχουν τη δική τους δομή μαφίας που διευκολύνει αυτές τις μεταφορές. Υπάρχουν τέτοιοι πυρήνες στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021

«Η Λευκορωσία δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία»

Ο Λουκασένκο ξεκαθάρισε ότι η Λευκορωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Πολωνία και εξήγησε την κατάσταση με τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή στα σύνορα της χώρας, κάνοντας λόγο για επιθυμία της Ευρώπης να στρέψει την προσοχή μακριά από τα δικά της προβλήματα.
«Μέσα στην Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία υπάρχει η λεγόμενη μεταφορά της εξουσίας σήμερα. Πάρτε το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, έχουν προβλήματα στην κορυφή. Δεν είμαστε μαζί τους. Οι λαοί είναι δυσαρεστημένοι. Αλλά πώς θα το «σπινάρεις» και θα το παρουσιάσεις αυτό; Θα πρέπει να χαρακτηρίσεις κάποιον “ηλίθιο, κάθαρμα, σκάρτο” που θα επιτεθεί στην Πολωνία αύριο. Ναι, ποτέ δεν είχαμε σκοπό και δεν πρόκειται να επιτεθούμε στην Πολωνία» τόνισε ο Λουκασένκο.

Πολωνοί αστυνομικοί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η διαμάχη στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας για το ζήτημα των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε όξυνση, παρατηρώντας ότι πρόκειται για έδαφος «πρόσφορο για προβοκάτσια» και προειδοποιώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του να βρίσκονται σε εγρήγορση.
https://sputniknews.gr/20211109/proe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά