Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γεωργιος Καστριώτης. Σκερντένμπεης.
1405-1468.
Απο τον Γεώργιος Σκλαβούνος
Η Μεγάλη μορφή των δυτικών Βαλκανίων.
Η μεγαλη μορφή της Βαλκανικής αντίστασης στην προέλαση των Οθωμανών.
Η μορφή που ενέπνευσε Έλληνες και Σερβους. Ο ηγετης που συνένωσε για πρωτη φορά τα Αλβανικά φυλλα. Ο θρυλικός ήρωας των δημοτικών τραγουδιών των νοτίων σλάβων.
Ο Χριστιανός ηγετης που συνενωσε ορθόδοξους και καθολικους Βαλκάνιους εναντιον των Οθωμανών.
Ο εθνικός ηρωας των Αλβανών.
Ο κατα ιστορικούς. Ηπειρώτης Πριγκιπας/
.Ο στρατηγός της Αγίας Έδρας,
Συμμαχος της Βενετίας και του Βασιλείου της Νάπολης
Ο νεος Αλέξανδρος των Βαλκανίων.
Ο ηγέτης με την βιογραφία του οποίου ασχολήθηκε ο Ευγενιος Βουλγαρης…για να δωσει ενα υπέροχο παραδειγμα ανδρειας ,άρνησης υποταγής,έρωτα στην ελευθερία,(Επιτομη της ιστορίας Γεωργιου Καστριωτου,του επονομασθέντος Σκερντένμπεη. Βασιλέως της Αλβανίας./ Ο Ηπειρώτης στον οποίο ο Βιβάλτι του αφιέρωσε μια απο τις όπερες του
Στην ιστορία των δυτικών Βαλκανίων υπάρχουν μορφές που μπορούν να εμπνεουν το συνολο των λαών τους .Τους θυμίζουν τους κοινούς τους αγώνες για ανθρωπινη και εθνική αξιοπρέπεια και δειχνουν το δρόμο για ενα τέτοιο μελλον . Μπορει να τον διεκδικούν οι Ελληνες, μπορει οι Αλβανοι να τον εχουν εθνικό ηρωα ..μπορει να τον διεκδικουν οι Σέρβοι Ανηκει στις ωραιωτερες ηρωκότερες μορφές των Βαλκανίων .
Ισως αξίζουν μερικά συνέδρια για αυτόν. Το οτι συνεχίζουμε να τον αγνοούμε ισως δεν ειναι ατύχημα της ιστορίας…Πόσο ποιο χρήσιμο για την ευρύτερη περιοχή θα ηταν ενα συνέδρο αφιερωμένο σε αυτόν αντι του συνεδριου..του αφιερωμένου στο Αλή Πασά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά