Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σε ποιον δεν αρέσει η φέτα καραμέλας; Είναι εντάξει να παραδεχτείς ότι το κάνεις. Το κάνουμε, επίσης, αν και ξέρουμε ότι είναι γεμάτο από άσχημα συστατικά. Όχι όμως αυτή η συνταγή! Είναι μια υγιεινή λήψη αυτής της γλυκιάς απόλαυσης.

Χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά ή ραφιναρισμένη ζάχαρη εδώ! Αν και αυτό είναι ακόμα μια «μερικές φορές απόλαυση», μπορείτε να το φάτε γνωρίζοντας ότι καταναλώνετε μερικά από τα καλύτερα συστατικά της Μητέρας Φύσης, φτιαγμένα με αγάπη.

Συστατικά

  •  1 φλιτζάνι χουρμάδες
  •  ½ φλιτζάνι αμύγδαλα
  •  1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ

  •  1 φλιτζάνι χουρμάδες
  •  ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  •  1 ½ κουταλιά της σούπας ταχίνι χωρίς τη φλούδα
  •  ¼ – ½ φλιτζάνι αγνό βιολογικό σιρόπι σφενδάμου (προσαρμόστε αυτή την ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  •  1 φλιτζάνι ωμά κάσιους (σκεπασμένα και εμποτισμένα με νερό για μια ώρα και στη συνέχεια ξεπλένονται)
  •  ⅓ φλιτζάνι νερό

ΣΤΡΩΣΗ ΤΟΠ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μέθοδος

ΒΑΣΗ

Χουρμάδες, αμύγδαλα και λάδι καρύδας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να θυμίζει ψίχουλα και να κολλήσει μεταξύ τους όταν τα πιέζετε. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με μη τοξικό λαδόχαρτο και πιέζετε να σχηματιστεί η βάση. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ

Βάλτε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, τα κάσιους και το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν (μπορεί να χρειαστείτε λίγο επιπλέον νερό για να το ανακατέψετε, αλλά προσπαθήστε να το κρατήσετε στο ελάχιστο). Ρίχνετε το μείγμα καραμέλας πάνω από τη βάση και το βάζετε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί.

ΣΤΡΩΣΗ ΤΟΠ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Προσθέστε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μοιάζει με σάλτσα σοκολάτας (αυτό πρέπει να διαρκέσει μόνο μερικά λεπτά). Απλώστε τη σάλτσα σοκολάτας πάνω από τη γέμιση καραμέλας – Βεβαιωθείτε ότι η καραμέλα έχει σφίξει πριν κάνετε αυτό το βήμα! Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα και μετά το βγάζουμε από το ταψί, το κόβουμε σε φέτες και το φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Συμβουλή – φροντίστε να το αφαιρέσετε από το ταψί και να το κόψετε μόλις βγει από την κατάψυξη… είναι πολύ πιο εύκολο!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά