Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

1Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης των Αθηνών

Στον λόφο της Ακρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει το πιο σημαντικό και μεγαλοπρεπές ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο στην προστάτιδα θεά της πόλης, την Αθηνά.

2 . Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών

 

Στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκεται το Πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο γνωστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

3Άγιον Όρος

Το Άγιον Όρος είναι το ανατολικότερο από τις 3 χερσονήσους της Χαλκιδικής. Έχει μήκος 60 χιλιόμετρα και καλύπτει έκταση περίπου 360 τετραγωνικών μέτρων.

4Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Είναι μια επιβίωση του μεσαιωνικού κόσμου και το περίφημο Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννη έχει αφήσει το στίγμα του στο νησί για πάντα.

5Μετέωρα

Μετά το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα είναι το μεγαλύτερο μοναστικό μέρος της Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί συνεχώς από την εποχή της ίδρυσης των πρώτων ασκητών.

6   Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, βρίσκεται το ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στον πατέρα των θεών Δία.

Παρά την απομονωμένη τοποθεσία της, η Ολυμπία καθιερώθηκε στην Ελλάδα ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο

7  Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου

Ο μύθος της γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμις έκανε το νησί ιερό: κανένας θνητός δεν επιτρεπόταν να γεννηθεί στο χώμα του. Και αφού ήταν το λίκνο των αθανάτων, κανένας θνητός δεν μπορούσε να πεθάνει εκεί.

Σπήλαιο της Αποκάλυψης της Πάτμου

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο είναι ίσως το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ιδρυτής του είναι ο Άγιος Χριστόδουλος.

9   Η παλιά πόλη της Κέρκυρας

Η στρατηγική γεωγραφική θέση της Κέρκυρας, στην είσοδο της Αδριατικής, την έκανε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μεσογείου.

10  Αρχαιολογικοί χώροι Μυκηνών

Η επικράτεια των Μυκηνών κατοικείται από την 7η χιλιετία π.Χ. και τους προϊστορικούς χρόνους.

Η μεγάλη ακμή των Μυκηνών με τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική, τα γραπτά μνημεία και τον ανεπτυγμένο πολιτισμό της ήταν μεταξύ 1350 και 1200 π.Χ.

https://earthology365.com/top-10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά