Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Απο τον Φίλιππο  Καρακώστα 
Ισοπεδωτική πολιτική  , χρονια τωρα σε επιχειρήσεις που είχαν κρατική συμμέτοχη .. φέρνει το τέλος ..και στην ΔΕΗ 
 Η ιδιωτική   επιχειρηματικοτητα ειναι αυτη που οφείλετε και οχι τυχαία, μια και παιρνει πλεον  στοχευμενα , στα χερια της και την δουλεια και το χρήμα !
Αποτέλεσμα απο τον τροπο που επέλεξαν οι  κυβερνήσεων  για   εξυγίανση  κρατικών επιχειρήσεων …με το κλείσιμο τους , ή με την οικονομική ΄΄προσφορά ΄΄τους  σε ιδιωτικούς ομίλους .
Μεγάλη ευθύνη και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που έδωσαν χρονιά τον ΄΄αγωνα τους ΄΄να τις φθάσουν μέχρι εκεί …
Τωρα τι θα κάνουν για αποκατάσταση των εργαζομένων  της ΔΕΗ αλλα και ολου του κύκλου εργαζομένων και επιχειρήσεων που ζουσαν απο εκει , αλλα και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος ..μην περιμένουμε  και πολλά . …
===============================================================================================================================================================
ΑΡΘΡΟ
H κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενόψει των αυξημένων τιμών της ενέργειας, τόνισε ο υπουργός.

Καμιά λιγνιτική μονάδα της ΔEH δεν κλείνει, ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί. Όσες μονάδες κλείνουν δεν έχουν πλέον περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και χρειάζονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Το ερώτημα είναι: συμφέρει σήμερα η ΔΕΗ να επενδύσει 1 ή 2 δισ. ευρώ σε λιγνιτικά εργοστάσια που παράγουν με κόστος 3 έως 4 φορές υψηλότερο από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ή να επενδύσει σε ΑΠΕ; Τις επισημάνσεις αυτές έκανε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο δεύτερο forum της Ολυμπίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 400 εκατ. ευρώ στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενόψει των αυξημένων τιμών της ενέργειας, ποσό που αν χρειαστεί θα αυξηθεί, ενώ επανέλαβε την πρόταση για δημιουργία κεντρικού μηχανισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά για τη στήριξη των καταναλωτών.

Για καθυστερήσεις στην ψήφιση του νέου κλιματικού νόμου και την υιοθέτηση του νέου ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έκανε λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μετατροπή της νέας λιγνιτικής μονάδας της Δ.Ε.Η. Πτολεμαίδα 5 σε μονάδα φυσικού αερίου, επικαλούμενος την αύξηση των τιμών του καυσίμου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Τα έσοδα από τις δημοπρασίες εκπομπών δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα εφέτος υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο 1 δισ. ευρώ επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης Γιάννης Γιαρέντης. Τα έσοδα αυτά αποτελούν τη βάση για την χρηματοδότηση του ταμείου ενεργειακής μετάβασης που θα καταβάλει το κόστος για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ταμείο το οποίο επίσης διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ.

Το χρηματιστήριο ενέργειας δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στην αγορά επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου Γιώργος Ιωάννου προσθέτοντας ότι το Σεπτέμβριο η πράσινη ενέργεια έφτασε ακόμα και στο 51% του μείγματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Μάριος Τσάκας εκτίμησε ότι η κρίση είναι παροδική και σύντομα θα μιλάμε για το φυσικό αέριο ως φιλικό και φθηνό καύσιμο. Ο ίδιος τόνισε ότι με τις επενδύσεις της η ΔΕΔΑ φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Τέλος, ο διευθυντής εξαγωγών και αλυσίδας εφοδιασμού του ομίλου Ηρακλής Νίκος Μπόζος χαρακτήρισε την τωρινή κρίση ως μεγαλύτερη από τη κρίση της δεκαετίας του 70 καθώς εκτός από τις τιμές της ενέργειας έχουμε τώρα και τον φόρο στον άνθρακα.

https://www.businessnews.gr/epixeirise

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά