Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Έχουν βαλθεί, με κάθε τρόπο να μας οδηγήσουν στην εξόντωση Στον οικονομικό μαρασμό. Η εμβολιαστική εκστρατεία, που κατά χιλιάδες στέλνει τους συνανθρώπους μας, μετά τον εμβολιασμό τους, στα πευκάκια, δεν τους έχει φθάσει. Θέλουν και την εν ζωή ξεφτίλα. Την οποία η μόνη ικανή να την πετύχει, είναι η απόλυτη πια φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Δεν βλέπουν την αλματώδη άνοδο των τιμών ακόμα και στα αγαθά. Προσανατολίζονται λέει, να βάλουν διόδια και στην Αθήνα. Ώστε να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα. Που έτσι κι αλλιώς με τον δακτύλιο τις μισές μέρες του χρόνου ακινητοποιούνται.. Στο τέλος του χρόνου όμως, τα τέλη κυκλοφορίας, θα τα θέλουν ολόκληρα. Όχι τα μισά. Από τις 25 του μηνός, μπαίνει ο δακτύλιος, λέει ο αρμόδιος υπουργός. Και για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων, για την είσοδο στο κέντρο είπε πως το θέμα βρίσκεται προς συζήτηση στο τραπέζι. Η συζήτηση με τις ανάδοχες εταιρείες, που θα αναλάβουν να μας τα παίρνουν, δεν μας είπε. γίνονται πάνω από το τραπέζι, ή από κάτω; Γιατί στη χώρα αυτή οι συζητήσεις που έχουν οικονομικά κίνητρα, γίνονται ως επί το πλείστον, κάτω από το τραπέζι. Και εν κρυπτώ.. Είδαμε πια όλοι, το πόσο μας έχει πονέσει το ξεπούλημα των Εθνικών μας Δρόμων στις εισπρακτικές εταιρείες, που πήγαν τα διόδια στο κόστος… αεροπορικού εισιτηρίου. Μια από τις βαθιές πληγές που άφησε πίσω της η κυβέρνηση, του σεβαστού μου φίλου, του Κώστα Καραμανλή. Με εκείνον τον απερίγραπτο Λαρισαίο τον Γ. Σουφλιά.
Που χάρισε τις εθνικές μας οδούς στους νταβατζήδες της ασφάλτου. Με το αζημίωτο άραγε;; Όλα θα μπορούσε κανείς να τα φανταστεί. Μα το να πληρώνει διόδια, από την Πανόρμου που μένει, για να μπει στην Πατησίων.. Ε που να το πεις και να μην γελάσουν…
Μα θα μου πείτε. Να ήταν αυτό το μόνο, που προκαλεί γέλια ειρωνείας με την κυβέρνηση αυτή.. Καλά θα ήταν.
Σε δυο-τρεις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να μην είμαι άδικος, συμβαίνει αυτό. Πληρώνεις διόδια για να μπεις στο κέντρο. Όμως οι πόλεις αυτές, έχουν μια εκπληκτική ρυμοτομική διάταξη. Έχουν μια εκπληκτική συγκοινωνιακή μέριμνα. Ο βασικός μισθός των πολιτών, είναι 1600 και 1800 ευρώ κι όχι 600 με το ζόρι.. Και πολλά πολλά άλλα, που νόημα δεν έχει η αναφορά τους. Γιατί θα είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις, πως η μέρα διαφέρει πολύ από την νύχτα. Στο τραπέζι λοιπόν, η απόφαση για το ακόμα ένα κλειδί φτωχοποίησης του ταλαίπωρου Αθηναίου. Που ο δήμαρχος του, μπορεί να τον αφήνει, με την παραμικρή νεροποντή να πνίγεται.
Μα για να τον αποζημιώσει, θα του φυτέψει πλατάνια στην οδό Πανεπιστημίου. Που αντιπροσωπεύουν την… »Πανίδα» όπως λέει η ανακοίνωση των αγράμματων του δήμου.
Να γιατί ο αγανακτισμένος πολίτης φωνάζει: »-Που είσαι Παπαδόπουλε να τους μαζέψεις όλους. Εκεί σε κανένα από εκείνα τα νησάκια που μάντρωνες τότε, τους προοδευτικούς του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά