Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Την ημέρα αυτή, θυμόμαστε την καταστροφή του 1009 μ.Χ. της Εκκλησίας του Πανάγιου Τάφου [Grk: Ναός του Παναγίου Τάφου] στην Ιερουσαλήμ.

Στις 18 Οκτωβρίου 1009 μ.Χ., ο Φατιμίδης Χαλίφης Al-Hakim bi-Amr Allah διέταξε την πλήρη καταστροφή της Εκκλησίας ως μέρος μιας γενικότερης εκστρατείας εναντίον των Χριστιανικών τόπων λατρείας στην Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.

Σε ευρείες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Φατιμιδών και της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας το 1027–28, επιτεύχθηκε συμφωνία.

Ο νέος Χαλίφης Αλί αζ-Ζαχίρ (γιος του Αλ-Χακίμ) συμφώνησε να επιτρέψει την ανοικοδόμηση και την διακόσμηση της Εκκλησίας.

Η ανοικοδόμηση ολοκληρώθηκε τελικά με μαζική δαπάνη από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Θ M Μονομάχο και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Νικηφόρο το 1048.

Σήμερα, το ευρύτερο συγκρότημα γύρω από την Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου λειτουργεί ως έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Μπορεί να είναι μια εικόνα μνημείου και κειμένου που λέει "تدمير كنيسة القيامة"

Ταυτόχρονα, ο έλεγχος της ίδιας της Εκκλησίας μοιράζεται μεταξύ αρκετών χριστιανικών δογμάτων και κοσμικών οντοτήτων σε περίπλοκες ρυθμίσεις ουσιαστικά αμετάβλητες για πάνω από 160 χρόνια, και μερικές για πολύ περισσότερο.

Οι κύριες ονομασίες που μοιράζονται περιουσία σε τμήματα της Εκκλησίας είναι οι Ελληνορθόδοξοι, οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Αρμένιοι Αποστολικοί. Σε μικρότερο βαθμό, οι Κοπτικοί Ορθόδοξοι, οι Σύριοι Ορθόδοξοι και οι Ορθόδοξοι της Αιθιοπίας.

Του Ελληνοσυριακού Έθνους.

https://greekcitytimes.com/2021/10/18/oct

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά