Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, οργανώνουν μία εμβληματική εκδήλωση και έκθεση με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στις 20 Οκτωβρίου 2021, με τίτλο ‘Είδα τη Νίκη τη Μεγάλη, τη Νίκη την Παντοτινή’.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, στις 19.30 στο Μουσείο Φιλελληνισμού.

Το Μουσείο παρουσιάζει έκθεση από πίνακες, αντικείμενα φιλελληνικής τέχνης και τεκμήρια σχετικά με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου σε διάλογο με γλυπτά του Μηνά Μαυρικάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κυρία Ίρις Κρητικού.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παραστούν απόγονοι του Βρετανού Ναυάρχου Codrington, επικεφαλής του συμμαχικού στόλου κατά την ιστορική ναυμαχία, του Γάλλου Ναυάρχου de Rigny (επικεφαλής του Γαλλικού στόλου) και του Ρώσου Ναυάρχου Anjou Pyotr Fedorovich, κυβερνήτη της ναυαρχίδας του Ρωσικού στόλου, οι οποίοι θα τιμηθούν με δίπλωμα και με το μετάλλιο Lord Byron.

Παράλληλα, θα παρουσιασθεί συναυλία Φιλελληνικής μουσικής του 19ου αιώνα, αφιερωμένη στην επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που οργανώνει η ΕΕΦ σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Οι Φίλοι της Μουσικής’.

Πληροφορίες: κ. Άννα Ρόζα, email: info@phmus.org, τηλ. +30.210.8094750

Μουσείο Φιλελληνισμού, Ζησιμοπούλου 12, 11524 Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου 2021-30 Ιανουαρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη-Κυριακή, 10.00-18.00

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά