Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, με αφορμή την παρουσίαση στην Γενεύη του ντοκιμαντέρ του, Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια, και το νέο βιβλίο του Γιώργου Σκλαβούνου με τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την επανάσταση. Ανατρέποντας τα κατά συνείδηση και τα κατά συνθήκη ψεύδη για το 21», γράφει:
«Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΚΥΚΛΩΝΕΙ
Με την ευκαιρία της παρουσίασης του Ντοκιμαντέρ μου «Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια» που θα προβληθεί στην Ελβετία όπου και βρίσκομαι αλλά και της αγωνιώδους προετοιμασίας μου για την ταινία, είναι αλήθεια ότι νοιώθω όπως ο Τσοπάνος στον Χριστό ξανασταυρώνεται του Καζαντζάκη.
Νιώθω να κυκλώνομαι από την μορφή του, προσπαθώ να αναπνέω τον αέρα του την αύρα του την ενέργεια του με την ελπίδα πως θα βρω την ατραπό και την ευλογία ώστε να μην τον προδώσω!
Μετά την επιστροφή μου από την Κέρκυρα όπου καλεσμένος του Γιώργου Σκλαβούνου είχα την ευκαιρία στην ομιλία στην Μονή της Πλατυτέρας, δίπλα στον Τάφο του Καποδίστρια να καταθέσω τις απόψεις μου για το πως τιμάμαι τον Καποδίστρια στην Πράξη νοιώθω ακόμα ποιο έντονα την παρουσία αυτής της αύρας.
Όμως παρατηρώ ότι δεν πρέπει να συμβαίνει μόνο σε μένα. Βλέπω και στην κοινωνία το ενδιαφέρον για τον Καποδίστρια να εντείνεται και να βαθαίνει…
Παρατηρώ τις σχετικές εκδόσεις να πληθαίνουν. Η τελευταία έκδοση που μου ήρθε από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση είναι το Βιβλίο του φίλου Γιώργου Σκλαβούνου με τίτλο //Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ/Ανατρέποντας τα κατά συνείδηση και τα κατά συνθήκη ψεύδη για το 21/.
Έχοντας ιδιαιτέρως μελετήσει το παλιότερο βιβλίο του Γιώργου Σκλαβούνου. Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ <Δελφούς της οικουμένης ήθελε την Ελλάδα ο Καποδίστριας>, βρήκα το χρόνο και το διάβασα.
Το περιεχόμενο δεν αδικεί τον τίτλο του βιβλίου αντιθέτως μάλιστα: τον επιβεβαιώνει πλήρως.
Τελικά όλα τα σημάδια των καιρών δείχνουν ότι υπάρχει μια βαθύτατη υπόγεια αναμονή να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια για τον ανεξήκακο και μεγάλο Έλληνα πατριώτη Ιωάννη Καποδίστρια που είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει προς αυτή τη κατεύθυνση το παρόν βιβλίο του φίλτατου Γιώργου Σκλαβούνου και ελπίζω να το κάνει και η ταινία που δρομολογώ για τον Κυβερνήτη. Και πρέπει να το πούμε: αλλοίμονο στους λαούς που δεν αγαπούν τους καλύτερους τους!
Και ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ μας ήταν ο καλύτερος των καλυτέρων μας, και ο Γιώργος Σκλαβούνος έτσι τον αντιμετωπίζει: με αγάπη, πίστη και σεβασμό για τις βαθύτερες ουσίες του και τον υπερασπίζεται καθώς αξίζει στον Μέγα Απόντα, τον ανεξίτηλο Ιωάννη ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά