Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Έπειτα από τα ερείπια που άφησε πίσω της η «Αθηνά», ο «Μπάλλος» ετοιμάζεται να μας δείξει τα δόντια του.

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς ο καιρός θα εμφανίσει ακραία φαινόμενα, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της «Αθηνάς» και το μικρό διάλειμμα αίθριου καιρού, ο «Μπάλλος» στήνει… χορό βροχών και καταιγίδων.

Με αυτό κατά νου, έγινε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, όπου αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Αναλυτικά τα μέτρα-οδηγίες που ανακοινώθηκαν:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, θα σταλεί γραπτό μήνυμα από το 112, όπου θα περιγράφει αναλυτικά τις οδηγίες. Ταυτόχρονα, ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη της κακοκαιρίας, θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους ανά περιοχή.

Παράλληλα, οι κάτοικοι που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, θα λάβουν ενημέρωση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, ώστε αν χρειαστεί να γίνει μεταφορά κατοίκων από περιοχές, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

  • https://newpost.gr/ellada/6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά