Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Απο τον Φίλιππο Καρακώστα

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη του  Δημαρχείου Σαλαμίνας

Μια πολυ καλα οργανωμένη αλλα και ενημερωτική εκδήλωση που ειχε πολυ ενδιαφέρον , με τις πληροφορίες αλλα και προτάσεις απο τους καλεσμένους για την αρχαιολογική περιοχή της Κυνόσουρας ..

Θα σταθούμε όμως σε κάποια σημεία που εχουν πολυ  ενδιαφέρον

Πρωτο στο οτι η Cosco  και ο ΟΛΠ δρουν παράνομα και αντισυνταγματικά.. με τις ευλογίες και αυτης της Κυβέρνησης

Δευτερον οτι και η σημερνή κυβέρνηση και μάλιστα στο υψηλότερο επιπέδου της,  δεν σέβεται με τις ενεργές της τον χώρο και την ιστορια , παραδίδοντας στον ΟΛΠ και στην Cosco   περιοχή Αρχαιολογικής προστασίας αξίας …σαν την Ακρόπολη

Το τρίτο οτι Τα ΣΕΛΗΝΙΑ που γνωρίζουμε …ΑΝ δεν κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ …. να τα ξεχάσουμε…

Τέταρτο οτι … μπορεί .. με  αυστηρούς ορους   να συνυπάρχουν  Αρχαιότητες και Ναυπηγεία ,χωρίς να μολύνουν .και καταπατούν κηρυγμενους αρχαιολογικούς χωρους .

Και τελος   …μετα απο ερώτηση μας προς τους διοργανωτές  … ειπώθηκε μετα απο πολυ καιρο  … οτι Ο ΤΥΜΒΟΣ των Σαλαμινομαχων είναι ιδιωτική περιοχή …

Και οτι μεχρι σήμερα το κράτος δεν εχει αποφασίσει να  ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ  τον χωρο του Τυμβου  … ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν  ανασκαφές ..

Με λίγα λογία ..μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα !

Δεν θα έπρεπε να ειχε γίνει …η απαλλοτριωτη του  Τυμβου ;;;

 ..Γιατι αληθεια κανένας  μεχρι σήμερα δεν έκανε το αυτονόητο ;; .

Παρόντες σε ολα αυτα που ακουστήκαν ,  ασυνήθιστα  μεγάλος αριθμός βουλευτών αλλα και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ .. και οχι μονο . ..

Αν ειχαν πραγματικά ενδιαφέρον , γιατι δεν   προώθησαν ολα αυτα που ακουστήκαν … και χειροκροτήσαν ;;

Ευθύνες λοιπόν σε ολους , οσους πέρασαν, και δεν εχει σημασία που κομματικά  ανήκουν   …

Επίσης Κακη εντύπωση εκανε σε ολους μας ,  η απουσία ολων των Δημοτικών συμβουλών του πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχης του νησιου μας .

Σε ένα θέμα που είναι η σημαία των προβλημάτων για την Σαλαμίνα .. και ειναι ανάγκη να υπάρχει κοινή πολιτική γραμμή ..

Η εκδήλωση ηταν πραγματικά ενα  …ΦΩΣ …  που θα πρέπει να δουν ολοι οσοι ζουν στο σκοτάδι της  , πολιτικής σκοπιμότητας  , και οικονομικής απόλαυσης ..

Στην  Ιστορία μας , καθε πετρά , καθε τι , που μας θυμίζει το πριν , ειναι ανάσα ζωής, για  ανθρώπους που νιώθουνε την Ελλάδα μεσα στην ψυχη τους ..

Φωτογραφίες απο την Εκδήλωση

Απο τον ΜΑΝΟ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟ

https://photos.google.com/album/AF1QipMwduENvUDlFRNpSQRc0ksoFPQLyVgkoUwi51FO

Φ.Κ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά