Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Κύπρου “συντάσσεται με τον συνάδελφο και συμπατριώτη Αλί Κισμίρ” και προτίθεται να προβεί σε κοινά διαβήματα με την Basin-Sen.

Και αυτό για να γίνει η καταδίκη της Τουρκίας, για το προσβλητικό συμβάν σε βάρος του τ/κ δημοσιογράφου, όσο πιο ευρεία και πιο δριμεία γίνεται, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΚ.

«Ήδη, έχει τοποθετηθεί η ΕΟΔ, ενώ σχετικής ενημέρωσης θα τύχουν η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το Γραφείο για την ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της συντεχνίας εργαζομένων στον Τύπο Basin-Sen, Αλί Κισμίρ, επιστρέφοντας στην Κύπρο μέσω Κωνσταντινούπολης, από την ετήσια σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Ζαγκρεμπ της Κροατίας, έτυχε βάρβαρης και καταδικαστέας μεταχείρισης από τις Αρχές Ασφαλείας του ανελεύθερου και ολοκληρωτικού καθεστώτος που κυβερνά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΕΣΚ, ο Αλί Κισμίρ, επικεφαλής αντιπροσωπείας Τ/κ δημοσιογράφων, από κοινού με την αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, στη σύνοδο της ΕΟΔ, είχε ενεργό ρόλο στην έγκριση καταδικαστικού ψηφίσματος για τις διώξεις δημοσιογράφων στην Τουρκία και για την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα.

Ο Αλί Κισμίρ, όπως και κάθε Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος που διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν αλλά και από την υποτελή διοίκηση Τατάρ, έχει την αμέριστη στήριξη και τη συμπάθεια όλων των μελών της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, καταλήγει η ΕΣΚ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

https://hellasjournal.com/2021/10/dio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά