Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

….Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Οι ανεμογεννήτριες, που σιγά-σιγά ορθώνονται στα καμμένα δάση, άνοιξαν την όρεξη, στην κερδοσκοπία. Και στο σύστημα που περιστρέφεται γύρω από αυτήν.
Ο παραμερισμός των λιγνιτικών μονάδων, αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, στην οποία επικρατεί χάος στην αγορά της ενέργειας, συνιστά τεράστιο σκάνδαλο για την κυβέρνηση Και τους συνδαιτυμόνες της στο μεγάλο αυτό φαγοπότι.
Γιατί αυτή όλη η άκαιρη επιλογή δίνει στους κερδοσκόπους, την ευκαιρία, να ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές του ρεύματος και να θησαυρίζουν.
Τον βασικό πυλώνα των αναγκών μας σε ενέργεια, εδώ και πολλά χρόνια τον αποτελούσαν οι λιγνιτικές μονάδες και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί.
Που μας διασφάλιζαν και μια ικανή επάρκεια. Η ξαφνική ανατροπή που έρχεται με κυβερνητική πρωτοβουλία μαρτυράει πολλά.
Η κομπίνα, αποκτάει πια εφιαλτικές διαστάσεις για τη χώρα. Για την υπερχρεωμένη αυτή χώρα, με τον δεινοπαθούντα λαό της.
Με μια ολοφάνερη καταστροφική μανία, η κυβέρνηση, σαρώνει το κάθε τι στο διάβα της. Το κάθε τι, που σχετίζεται με την οικονομία της χώρας.
Και την όποια σχετική ευημερία του λαού της. Έχουν αποφασίσει να παραδώσουν στους ξένους συνεταίρους τους, την ενέργεια της χώρας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη αυτή. Η εκρηκτική άνοδος της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλεί πραγματική απόγνωση στα νοικοκυριά του χαμηλού και μεσαίου οικονομικού εύρους.
Το ίδιο και στις επιχειρήσεις.
Σε μια περίοδο που και η αγορά είναι τόσο γονατισμένη. Μέσα σε έναν πραγματικό βούρκο απάτης, ο λαός νοιώθει με απόγνωση την ασφυκτική δυσφορία που του επιβάλουν.
Μέσα σε αυτή την φοβερή οικονομική κρίση, που έζησε και ζει η χώρα, ενέργειες σαν κι αυτή συγκροτούν εθνική προδοσία
…Όταν η εύρωστη οικονομικά Γερμανία… Η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, δηλώνει πως θα διατηρήσει για μια 12ετια ακόμα τις λιγνιτικές της μονάδες, γιατί θεωρεί πως δεν είναι καιρός τώρα, για τέτοια μεγάλου ανοίγματος, δαπανηρά βήματα…
Ποια είναι η ψωροκώσταινα, Ελλάδα που έρχεται να κλείσει την υπερσύγχρονη μονάδα λιγνίτη της Πτολεμαϊδας; Και να περάσει σε άλλες μορφές ενέργειας, στα δάση που γι αυτό το σκοπό έκαψαν..
Όσο για τη δήθεν μέριμνα της προστασίας του περιβάλλοντος.. Παραμύθια
Για να λέγονται στα παιδάκια. Όλα μαρτυρούν την ορατή από απόσταση, εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Που ευνοούν ξένα ενεργειακά μεγαθήρια.
Ανατρέποντας τον ενεργειακό χάρτη της χώρας.
Μα αναστατώνοντας και τα νοικοκυριά των Ελλήνων.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά