Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γραφει ο Φιλιππος Καρακωστας

Για μια ακόμα φορα οι πολιτικοί μας , μας  γέμισαν ..  ψέματα ..

Ηταν και εκείνοι παρόντες σε συγκεντρωσεις , ,  συλλαλητήρια πορείες ,ακούγαμε  καθημερνά τα ψεύτικα τα λογια τα μεγάλα  σε ολα τα ΜΜΕ , για την ΄΄ευθυγράμμιση τους ΄΄ με τα δίκαια αιτήματα των εκατομμύριων Ελλήνων να μην πουλήσουν την Ελληνικη Μακεδονία  , να μην υπογράψουν συμφωνία οι τοτε κυβερνώντες  ΄΄Φιλέλληνες του Συριζα ΄΄ με τα ΣΚΟΠΙΑ ..

Και ήλθε η ωρα το Συριζα  να πάρει αυτό που του άξιζε  …

 Και στην θέση τους οι σημερινοί κυβερνώντες  στην πολυ ποθητη καρεκλά της εξουσίας … ..

Ελπίζαμε για την Διάλυση της Ανθελληνικής Συμφωνίας …. οπως και εκείνοι έλεγαν ..

Τελικά όπως αποδειχθεί , όλα ήταν ….όπως λεμέ ΜΟΥΣΙ … μια πολιτική εκμετάλλευση και τίποτα άλλο …

Για μια ακόμα φορα οι Έλληνες ελπίζουν … πολυ κακως ….οτι οι ξένοι , θα κάνουν για το θέμα των Σκοπιών οτι δεν εκαναν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ….

Πως  γίνεται να εμπιστευτείς πολιτικο  ; Απλά δεν γίνεται !

============================================================================

 

ΑΡΘΡΟ 

Ο Βούλγαρος πρόεδρος είπε ότι η Βόρεια Μακεδονία ενέπνευσε «μια στρεβλή εικόνα της Βουλγαρίας σε σχολικά βιβλία, μουσεία και μνημεία, καθώς και σε σχέση με τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας που εκφράζουν ανοιχτά τη βουλγαρική αυτοδιάθεσή τους».

Η Βουλγαρία αναμένει αποτελεσματικές ενέργειες από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για την προώθηση των αξιών της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ραντέφ (φωτό) κατά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Ολιβέρ Βαρχέλι. Τη συνάντηση δεν ακολούθησε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης και ο Βάρχελι έφυγε για τα Σκόπια αργότερα την ίδια μέρα.

Ο Ράντεφ είπε ότι 120.000 Βούλγαροι πολίτες κατοικούν στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι είναι επίσης πολίτες της ΕΕ, ενώ δήλωσε ότι η Σόφια βασίζεται στην υποστήριξη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ για τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος είπε στον Βαρχέλι ότι η Βόρεια Μακεδονία ενέπνευσε «μια στρεβλή εικόνα της Βουλγαρίας σε σχολικά βιβλία, μουσεία και μνημεία, καθώς και σε σχέση με τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας που εκφράζουν ανοιχτά τη βουλγαρική αυτοδιάθεσή τους».

«Οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις στο διάλογο με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν λειτουργούν πλέον και η Βουλγαρία αναμένει σαφείς νομικά δεσμευτικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε βιώσιμα και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα», δήλωσε ο Ράντεφ.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος είπε ότι οι νέες δεσμεύσεις της συνθήκης θα επιταχύνουν τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ για τα Σκόπια. Υπενθύμισε ότι η Συμφωνία Γειτονίας του 2017 δεν εφαρμόζεται και κατηγόρησε τα Σκόπια για συνεχιζόμενα προβλήματα με τη ρητορική μίσους.

Πηγές της Προεδρίας της ΕΕ ανέφεραν στο EURACTIV ότι η επίσκεψη του Βαρχέλι είχε ως στόχο να ελέγξει εάν υπήρξε αλλαγή στη θέση της Σόφιας πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το μήνυμα είναι ότι δεν θα υπάρξει τέτοια αλλαγή, εκτός εάν τα Σκόπια συμφωνήσουν να υπογράψουν παράρτημα της Συμφωνίας Γειτονίας.

Η Βουλγαρία θα διεξαγάγει κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη ευκαιρία για τη θέρμανση των σχέσεων με τα Σκόπια θα ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου, αν και αυτό θα χρειαζόταν μια σταθερή κυβέρνηση στη Σόφια, σενάριο που φαίνεται απίθανο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο των Σκοπίων ήδη από τον Δεκέμβριο.

«Συνεχίζουμε να οικοδομούμε φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία γιατί χρειαζόμαστε μια λύση για να εισέλθουμε στην ΕΕ και να εκπληρώσουμε τον δεύτερο εξίσου σημαντικό στόχο μας, μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στο Κανάλι 5 με τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: euractiv.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά