Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με την διαδικτυακή πλατφόρμα e-food της γερμανικής Delivery Hero, η οποία εκβιαστικά πρότεινε σε διανομείς της, μέσω της εφαρμογής Road Runner που χρησιμοποιεί για να διασυνδέεται μαζί τους, να συνάψουν μια άλλη μορφή εργασιακής σχέσης- αυτή του freelancer (το λεγόμενο «μπλοκάκι»),  θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον κλάδο των ταχυμεταφορών-ταχυδιανομών τροφίμων και εμπορευμάτων.

Η περίπτωση της e-food και της Delivery Hero, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σαν την e-food υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που είναι έτοιμες να εκραγούν, διότι απλά η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κατάσταση στα μικρομάγαζα ούτως ή άλλως δεν ήταν καλύτερη, γι’ αυτό και βρήκαν πρόσφορο έδαφος και εισχώρησαν οι πλατφόρμες.

Δεν νοείται λοιπόν το «παπί» να λογίζεται ως επιχείρηση διότι απλούστατα δεν είναι.

Ήταν λάθος της Κυβέρνησης να αναγνωρίσει τέτοιες μορφές απασχόλησης στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ήταν λάθος που δεν περιόρισε ευθύς εξαρχής την εργασιακή σχέση σε σχέση  εξαρτημένης εργασίας.

Οφείλουν να αναγνωριστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους “Riders”  είτε απασχολούνται σε πλατφόρμα, είτε σε εμπορικά καταστήματα  είτε σε καταστήματα εστίασης – καφέ.

Μόνο έτσι εκφράζονται έμπρακτα το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη.

Εμείς από την πλευρά μας, τιμώντας τον θεσμικό μας ρόλο, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εκβιάζονται οι συνάδελφοι μας, ενώ θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τους τις ζωές.

Από κοινού με τους «Riders» θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την πάταξη εργοδοτικών αυθαιρεσιών και παρανομιών, την κατάκτηση ενιαίου πλαισίου εργασιακών σχέσεων, το χτίσιμο ενός δικαιωματικού χάρτη που  θα ανοίγει «ομπρέλα» προστασίας στην κακοκαιρία που βιώνουν ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και εργοδότη.

                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά