Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Σεγκόβια είναι μια από τις παλαιότερες πόλειςΙσπανία. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως κελτικός οικισμός, ο οποίος κατακτήθηκε το 80 π.Χ. Μετά από αυτό, η πόλη παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για πολύ καιρό, μέχρι την εισβολή μουσουλμάνων στην Ισπανία. Στα χέρια τους και πέρασε Segovia, η οποία μετατράπηκε σε μια καταστροφική περιοχή. Το πρώην μεγαλείο της πόλης επέστρεψε μόνο τον 11ο αιώνα, όταν έγινε το πιο σημαντικό κέντρο εμπορίου και πολιτισμού της χώρας. Τώρα για τη βασιλεία των Ρωμαίων υπενθυμίζει το μαγευτικό υδραγωγείο της Segovia.

 

υδραγωγείο στο segovia

Η υψηλότερη και μαγευτική

Το υδραγωγείο χτίστηκε γύρω στο 1ο-2ο αιώναΠ.Χ. Σε αυτή την εποχή, η πόλη ήταν κάτω από το προτεκτοράτο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και, κατά πάσα πιθανότητα, χτίστηκε κάτω από τον αυτοκράτορα Νερβ ή Βεσπασιανό. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της δομής είναι ότι κατασκευάστηκε χωρίς κονίαμα ή άλλους συνδετήρες. Απίστευτα, σχεδόν 21.000 τετράγωνα γρανίτη διατηρούνται μόνο κάτω από το βάρος της βαρύτητάς τους. Δημιουργήθηκε με τόξα διαφόρων μεγεθών. Το υδραγωγείο της Σεγκόβια είναι ένα μοναδικό κομψό κτίριο που αγγίζει αμέσως το μάτι σας.


Παρόμοια αντικείμενα που κατασκευάστηκαν από τους Ρωμαίους, στην Ευρώπη υπάρχουν 800, αλλά το υδραγωγείο της Σεγκόβια θεωρείται το μεγαλύτερο από αυτά. Το μήκος της φτάνει τα 815 μέτρα και το ύψος – 30 μ.

το υδραγωγείο στην Ισπανία

Ιστορία της κατασκευής

Αυτό το υδραγωγείο θεωρείται το πιο σημαντικό σύμβολοπόλη. Βρήκε ακόμη και την επίδειξή του στο οικόσημο Segovia. Αυτή η καταπληκτική δομή δημιουργήθηκε υπό τον αυστηρό έλεγχο του μηχανικού Vitruvius. Αυτός ο επιστήμονας αποφάσισε αργότερα να παρουσιάσει το έργο του υδραγωγείου στο βιβλίο του «Αρχιτεκτονική», ειδικότερα, στο τμήμα «Υδραυλικά συστήματα».

Το υδραγωγείο της Segovia (Ισπανία) παρασχέθηκε από τοπου ρέει σε 17 χλμ. από τον ποταμό Fuentefria. Σε απόσταση 15 χλμ. Από το χωριό, τα νερά του έπεφταν στη δεξαμενή, η οποία ονομαζόταν «El Caserón», και από εκεί έρεε στον πύργο νερού της Casa de Aguas. Από τον πύργο σε έναν αγωγό, ο οποίος κυριολεκτικά κόβεται από την πέτρα, κάτω από μια μικρή πλαγιά, το νερό στραγγίζεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης και στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω άλλων υδρορροών που βρίσκονται στους δρόμους της Σεγκόβια. Με αυτόν τον δύσκολο τρόπο, η ροή του νερού έφθασε στο φρούριο του Alcazar και στη συνέχεια πήγε στην πλατεία Diaz Sanz, στο σημείο αυτό το υδραγωγείο στράφηκε στην πλατεία Azoguiejo. Υπήρχε μια στοά και μια γέφυρα δύο επιπέδων.

Ρωμαϊκό υδραγωγείο στην Σεγκόβια

Τροποποιήσεις του υδραγωγείου

Το 1072, αφού οι Μαυροί επιτέθηκαν στην πόλη,αρκετές καμάρες του υδραγωγείου καταστράφηκαν. Αφού οι καθολικοί βασιλιάδες ήρθαν στην εξουσία, το κτήριο ανακατασκευάστηκε για πρώτη φορά. Αργότερα τον 15ο αιώνα, κάτω από τον Pedro Mess, οι καταστραφείσες λεπτομέρειες αποκαταστάθηκαν στα επιζωγραφικά σκίτσα και ορισμένα στοιχεία αντικαταστάθηκαν από νέες δομές με έντονη μορφή.

Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το υδραγωγείο της ΣεγκόβιαΤα ανώτερα στρώματα ήταν διακοσμημένα με χάλκινα γράμματα, που σήμαινε την ημερομηνία, καθώς και το όνομα του οικοδόμου, αλλά τελικά εξαφανίστηκαν. Είναι γνωστό ότι στις δύο ανώτερες κόγχες και στις δύο πλευρές του υδραγωγείου υπήρχαν προηγουμένως χάλκινα αγάλματα. Ένα από τα γλυπτά απεικόνισε τον Ηρακλή του Αιγύπτιου, σύμφωνα με το μύθο, είναι αυτός που θεωρείται ο ιδρυτής της πόλης. Σε δύο άλλες εξώστες υπήρχαν αγάλματα του Αγίου Εστεμπάν και της Παναγίας της Φουσένσλας (η προστάτιδα της πόλης).


Η επόμενη αποκατάσταση του ρωμαϊκού υδραγωγείου στην Σεγκόβια εκτέθηκε τον 16ο αιώνα. Αυτή τη φορά, έχουν αναδημιουργηθεί μόνο δύο αγάλματα – η Παναγία της Fuensisla και του Saint Esteban.

Εθνικό Μνημείο

Από το 1884, το υδραγωγείο κηρύχθηκε εθνικόαρχιτεκτονικό μνημείο. Μέχρι πρόσφατα, ενήργησε και με ασφάλεια έδωσε την πόλη με νερό. Από το 1997, έγινε μια μεγάλη ανακατασκευή της αρχαίας κατασκευής, κατά την οποία το αντικείμενο απέκτησε σχεδόν πλήρως την αρχική του εμφάνιση. Αυτά τα έργα ήταν επικεφαλής του βοηθού καθηγητή αρχιτεκτονικής σχολής της Μαδρίτης Francis Jurado. Αυτά τα γεγονότα διήρκεσαν 8 χρόνια.

όπου είναι το υδραγωγείο

Σημασία

Το υδραγωγείο της Σεγκόβια (Ισπανία) είναι το πιο σημαντικόένα μνημείο όχι μόνο της πόλης αλλά ολόκληρης της χώρας. Για πολλούς αιώνες λειτουργούσε αδιάκοπα και παρείχε τον οικισμό με νερό. Προφανώς, αυτό συνέβαλε στο γεγονός ότι αυτό το υδραυλικό αντικείμενο διατηρείται τέλεια στις μέρες μας.

Το υδραγωγείο έχει δύο σειρές από καμάρες, οι οποίες βρίσκονται σε στύλους. Το συνολικό κτίριο έχει 166 καμάρες. 75 από αυτές κατευθύνονται προς την πλατεία Diaz Sanz, ακολουθούμενες από απλές, και μετά από αυτές 47 πιο διπλές είναι τεντωμένες.

Πρόσφατα, η κατάσταση του υδραγωγείου είναι ισχυρήη διάβρωση των πετρωμάτων γρανίτη παρατηρήθηκε. Αυτό οφείλεται γενικά στην περιβαλλοντική ρύπανση. Μέχρι το 1992, κάτω από τις καμάρες ενός αρχαίου κτιρίου, τα αυτοκίνητα μπορούσαν ακόμα να περάσουν. Παραδόξως, όπως φαίνεται, οι δονήσεις που προκάλεσαν την κυκλοφορία δεν επηρέασαν καθόλου το μεγαλοπρεπές υδραγωγείο λόγω της τεράστιας μάζας των λίθων, καθώς και της αδράνειας της δομής. Για το χρόνο αποκατάστασης από το 1997, η περιοχή όπου βρίσκεται το υδραγωγείο έχει γίνει πεζοδρομημένη ζώνη.

Η εστίαση της προσοχής

Για αρκετά χρόνια, αυτό το αρχαίο μνημείοη αρχιτεκτονική είναι ένα μέρος για τη διεξαγωγή διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων. 4 Δεκεμβρίου, κάθε χρόνο στην πόλη γιορτάζουν την ημέρα της Αγίας Βαρβάρας, που θεωρείται η προστάτιδα του πυροβολικού. Σε αυτές τις διακοπές, εκπρόσωποι εκκλησιών και κατώτεροι δίπλα στο υδραγωγείο φέρουν την πλατφόρμα με το πρόσωπο της Παναγίας. Τα καμάρα στους δύο ορόφους του είναι διακοσμημένα σε ειδικό ύφος, που στέκεται στον ουρανό.

εδαφοβελτιωμένο υδραγωγείο

Ο θρύλος

Από αμνημονεύτων χρόνων για το υδραγωγείο στην Segovia με τα πόδιαένα εκπληκτικό μύθο. Υπήρχε ένα πολύ όμορφο κορίτσι στην πόλη, αλλά ήταν πολύ κακή. Προκειμένου να τρέφονται με κάποιο τρόπο τον εαυτό τους, φορούσε κάθε μέρα ένα πλούσιο αριστοκράτη, το νερό από το ποτάμι στο βουνό. Μόλις μια όμορφη κοπέλα ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πλέον τη δύναμη να μεταφέρουν βαριά κάδους, και κάθισε σε μια πέτρα, άρχισε να προσεύχεται στο διάβολο, οπότε χαλάρωσε τη μοίρα της. Το βράδυ ήρθε και της είπε ότι μέχρι το πρωί να δημιουργήσει μια δομή που θα παρέχει όλη την πόλη με νερό, και το φτωχό κορίτσι δεν έχουν ποτέ υπερεντείνω και μεταφορά βαρέων κουβάδες με νερό, αλλά αντ ‘αυτού έπρεπε να δώσει την ψυχή του. Αυτή, βέβαια, δεν ξέρω τι το υδραγωγείο, και στην αρχή δεν πιστεύουν τέτοιες υποσχέσεις, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δεχτεί τους όρους του διαβόλου. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της όμορφης Sledkov εξέφρασε τη λύπη τι είχε κάνει και άρχισε να ζητήσει από την Παναγία να σώσει την ψυχή της. Παναγία της εξέφρασε τη λύπη του, ακόμη και πριν από τις κακές δυνάμεις δεν βάζουν την τελευταία πέτρα υδραγωγείου, που της συγχώρησε, σπάζοντας έτσι τη συμφωνία. Μέχρι το πρωί η ψυχή του κοριτσιού σώθηκε.

Τώρα, σε μια αρχαία υδραυλική εγκατάσταση κοντά στο άγαλμα της Virgin Fuensyll πραγματικά δεν έχει μια πέτρα. Αλλά όπως καταλαβαίνετε, ο αρχαίος μύθος είναι, βεβαίως, ένας πολύ όμορφος μύθος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά