Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

….Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Τρία είναι τα νέα πλοκάμια που φύτρωσαν στη ράχη του φασισμού. Και δυο σχεδόν χρόνια, ταλανίζουν την κοινωνία..
Με ψεύδη, με τρόμο, με εκβιασμούς και με απειλές.. Κάποτε και τα
τρία, πρόσφεραν ύψιστο λειτούργημα. Και κατείχαν μια ισχυρή θέση, στη συνείδηση του λαού μας. Τα αργύρια όμως, για ακόμα μια φορά, πρόδωσαν τη λογική και την ορθότητα στη διαχείριση της αποστολής. Του κοινωνικού λειτουργήματος.. Και κατάφεραν να ισοπεδώσουν την εμπιστοσύνη που με τόση ευλάβεια ο λαός διατηρούσε. Το πρώτο λοιπόν, »εργαλείο»,στην εργαλειοθήκη του άρρωστου συστήματος, είναι η ενημέρωση.. Και οι άνθρωποι που θα έπρεπε να μοχθούν γι’αυτήν. Και να διατηρούν τον σεβασμό και την ευθύνη της αποστολής τους. Με τους κανόνες που ορίζει αυτή. Με τον πλουραλισμό και την ανεξάρτητη κίνηση των ιδεών.
Με την Ελευθεροτυπία αυτή, την οποία τόσο πολύ μόχθησαν να καθιερώσουν οι δάσκαλοι μας. Αυτοί οι πρωτοπόροι της δημοσιογραφίας. Αυτοί που χάραξαν στη συνείδησή μας, την ευθύνη απέναντι στον αναγνώστη.. Πάει λοιπόν, το ένα Ιερό λειτούργημα. Που τους τίμιους συνάδελφους του, αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και τους κανόνες που διέπουν τις αρχές του, τους αποκαλούν »ψεκασμένους» Και τους κολλούν τόσα άλλα επίθετα. Χάρι στο ήθος που δεν μπορούν να φθάσουν. Κι αρκούνται να τους κρυφό-κοιτούν ειρωνικά Με ύφος νικητή
Και αψέκαστου τιμητή, του συστήματος τους.
…Το δεύτερο ισχυρό »πλοκάμι» στο στραγγαλισμό της ελευθερίας. Της πίστης.. Και της ανάγκης για δοξασία των θρησκευτικών επιλογών, είναι η ηγεσία της εκκλησίας. Αυτοί οι δήθεν εκπρόσωποι της Τα κάποια κατάπτυστα ράσο-φορεμένα όντα που με τόση προστυχιά γύρισαν την πλάτη στον Κύριο, που ψευδώς μας έλεγαν, πως Αυτόν, υπηρετούσαν. Τα αργύρια που πήραν μόνο υπηρετούσαν. Τα κοράκια αυτά τα σαρκοβόρα..
Που ο Ιησούς Χριστός τα παρομοίασε με τις έχιδνες. Με τους όφεις. Αυτοί οι βρωμεροί και τρισάθλιοι πάπαρδοι.. Που πούλησαν τα πάντα για να ταυτιστούν με τον αναμενόμενο μεσσία της Νέας Τάξης.. Αυτόν που μέχρι χθες, εκείνοι, μας τον αποκαλούσαν αντίχριστο. Μόλις είδαν τα φράγκα, το μπαγιόκο, που έλεγε κι ο μεγάλος Τσιτσάνης, ξέχασαν τα πάντα. Ακόμα και τον Κύριο μας. Και συνέπραξαν με τους φονιάδες του πλανήτη. ..
.Και η τρίτη Ιερή κατηγορία, που ο άνθρωπος την είχε φύλακα – άγγελό του, ήταν οι γιατροί. Αυτοί ξέρετε… Που ύψωσαν τα τρία τους δάκτυλα και ορκίστηκαν στον πρώτο γιατρό της οικουμένης. Στον Ιπποκράτη.. Να γελάσω; Η να κλάψω. Κοιτώντας τους σταρ της TV την Παγώνη, τον Τσιόδρα τον Βασιλακόπουλο, τον Εξαδάκτυλο, κι όλους αυτούς δόλιους, τους τρομοκράτες του λαού. Που χρησιμοποιώντας το αλλοτινό τους λειτούργημα, έχουν πια μετατραπεί, όχι σε πλοκάμια απλά.. Μα σε αγχόνες του φοβισμένου από αυτούς, λαού Δεν θέλω να κάνω γι αυτούς κανένα πια σχόλιο. Περισσεύει πια η αηδία.. Μα αν θα έκανα, θα έγραφα ότι έγραψα και για το βρώμο-παπαδαριό. Εφιάλτες;;; θα ρωτήσουν πολλοί. Ναι εφιάλτες, που η μοίρα, μας έταξε, να ζήσουμε και εδώ, αυτή την τραγωδία, για να τους γνωρίσουμε. Κάποια στιγμή όλα αυτά θα περάσουν. Θα ήθελα να ήξερα που θα πάνε όλοι αυτοί να κρυφτούν από τον θυμό και την απόγνωση του προδομένου αυτού του λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά