Στο Άγκιστρο, το βορειότερο χωριό των Σερρών, σας περιμένει ένα βυζαντινό χαμάμ που χρονολογείται από το 950 μ.Χ. και θεωρείται το παλαιότερο της Ελλάδας. Λέγεται πως ο μπέης της περιοχής και το χαρέμι του χρησιμοποιούσαν αυτά τα λουτρά κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Το Hotel Χαμάμ έχει χτιστεί γύρω από τα βυζαντινά λουτρά, τα οποία είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και σας προσφέρουν χαλαρωτικά μασάζ και περιποιήσεις για το πρόσωπο και για το σώμα από έμπειρο προσωπικό.

Αν μείνετε σε αυτό το κατάλυμα θα εισέλθετε στο χαμάμ με το μπουρνούζι σας κατευθείαν μέσα από το ξενοδοχείο χωρίς να χρειάζεται να βγείτε έξω. Αυτή η ιδιαίτεροτητα, μαζί με το γεγονός ότι το κτήριο είναι επαρκώς θερμαινόμενο για να μην κρυώσετε μετά το ζεστό σας μπάνιο, καθιστά τα λουτρά του Αγκίστρου εξαιρετική επιλογή για το χειμώνα.

Τα νερά των πηγών του Αγκίστρου αγγίζουν τους 40,5°C και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν την ευεξία. Είναι όμως κατάλληλα και για εκείνους που επιθυμούν να θεραπεύσουν μια σειρά παθήσεων, όπως ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες και μυαλγίες. Οι οχτώ ομαδικοί και πριβέ λουτήρες είναι τέλειοι για χαλάρωση και αναζωογόνηση, ενώ εδώ μπορείτε να μείνετε στο νερό μέχρι και για μία ώρα, κάτι που δεν γίνεται σε άλλα λουτρά.

Τα λουτρά και το Hotel Χαμάμ βρίσκονται δίπλα στα σύνορα με τη Βουλγαρία, 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Πλούσιο πράσινο με σπάνια λουλούδια αγκαλιάζει τις εγκαταστάσεις και αν αγαπάτε τη φύση σίγουρα θα αγαπήσετε και αυτό το μέρος. Το ίδιο το χωριό είναι πολύ φιλόξενο, με υπέροχους ανθρώπους που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Info: Λουτρά ΑγκίστρουHotel Χαμάμ