Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
…Χθες, για φορά ακόμα βρεθήκαμε στην όμορφη Τρίπολη. Όπως κάθε Σεπτέμβρη, που η πόλη, μα και όλη η Ελλάδα, τιμάει το έπος της προσφυγιάς. Της Μικρασιατικής τραγωδίας. Που συμπληρώνει φέτος 99 χρόνια. Από εκείνη την αποφράδα περίοδο. Είναι πολλά τα χρόνια, που δίνουμε το παρόν, με τον φίλο μου και Μέγα Δωρητή, Γιώργο Καραγιάννη, που είναι ως επίτιμος δημότης το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, Μιας κι αποτελεί συμβολισμό η παρουσία του.
Ο κ. Καραγιάννης γεννήθηκε στην Τρίπολη, από γονείς πρόσφυγες. Που ήρθαν απ το Τσανάκαλε. Και βρήκαν στην Αρκαδική γη τη φιλοξενία. Εκεί στην περιοχή »Προσφυγικά» της Τρίπολης. Εκεί που και το πατρικό σπίτι του Γιώργου Καραγιάννη.
Πάμφτωχος έφυγε από την Τρίπολη στα 14-15 του χρόνια. Μόνη του στήριξη τα όνειρα του. Ο αγώνας του και το πείσμα του για επιτυχία. Όπλα του, το μυαλό του Και η μεθοδικότητα του. Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός παραγωγός στα Βαλκάνια. Και ένας από τους 5 σημαντικότερους της Ευρώπης. Με δικά του, τα υπέρ οργανωμένα studio ΚΑΠΑ 1 και ΚΑΠΑ 2… Με 300 ταινίες παραγωγής του. Και με πολλές δημοφιλείς σειρές, που την παραγωγή τους διαχειρίζεται ο γιος του Γιάννης..
Όπως τις »Άγριες Μέλισσες», »Σασμός» »Τροχός της Τύχης» και πολλές άλλες.. Στην πόλη που γεννήθηκε και αγαπάει ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόσφερε ένα υπέροχο μνημείο, στην μνήμη των γονιών του μα και στην μνήμη όλων των Μικρασιατών, που βίωσαν την τραγωδία της προσφυγιάς. Χθες ήταν η γιορτή τιμής που διοργανώνει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο »Φιλικών» Όπου υπό την φροντίδα του προέδρου του, Νικολάου Τσιαμούλου η εκδήλωση έχει πάντα την δική της αίγλη Και τις δικές της τιμές μνήμης.
Χθες λοιπόν για μια φορά ακόμα πήγαμε. Παρέα με τον Γιώργο και την Ναυσικά Καραγιάννη Τα παιδιά τους Γιάννη και Μαριαλένα. Καθώς και τα εγγόνια τους. Για το Γιώργο Καραγιάννη, είχα την τιμή να μιλήσω για τη ζωή και το έργο του, στο πολυπληθές κοινό που τον αγαπάει Και τον θεωρεί πατέρα του. Και κάθε χρόνο περιμένει τον υπέροχο αυτό άνθρωπο, να του σφίξει το χέρι και να του εκφράσει την εκτίμηση του. Όπως κάθε χρόνο, το πρωινό ξεκίνησε με έναν καφέ από το »cafe Φιλικών» και την υπέροχη και τόσο φιλόξενη Χριστίνα.
Φέτος μαζί μου είχα την φίλη μου Νάντια Καραγιάννη. Που με την φωνή της γοήτευσε τους πάντες. Στην πρώτη φωτογραφία, κάτω από το εκπληκτικό μνημείο μιλάω για τον Γιώργο Καραγιάννη. Στη δεύτερη, μια άποψη μέρους του κοινού. Στην τρίτη με τον Γιώργο Καραγιάννη. Και στην τέταρτη με τον στρατηγό διοικητή της φρουράς ….
ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά