Η εξ αποστάσεως εργασία και μάθηση μπορεί να έχει γίνει μέρος της ζωής μας από την έναρξη της πανδημίας, αλλά για την ομογενή Χρυσή Συμεωνάκη (Chrissi Symeonakis), είναι μια πραγματικότητα που γνωρίζει πολύ καλά από το 2013, όταν διαγνώστηκε με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Παρά την ασθένειά της, η κα Συμεωνάκη έχει καταφέρει πετύχει πολλά με την εταιρεία της «Creative Little Soul», η οποία βρίσκεται μεταξύ των φιναλίστ σε δύο κατηγορίες για τα επιχειρηματικά βραβεία Sydney City Business Awards 2021.

Η εταιρεία της δραστηριοποιείται στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ και είναι υποψήφια για το βραβείο του «Εξαιρετικού Ηγέτη Επιχειρήσεων» (Outstanding Business Leader) και της «Αριστείας στη Μικροεπιχειρηματικότητα» (Excellence in Micro Business).

«Είναι υπέροχο να σε λαμβάνουν υπόψη και να σε προτείνουν. Ζω στο Σίδνεϊ εδώ και 14 περίπου χρόνια και αισθάνομαι πραγματικά ότι έχω βρει το σπίτι μου. Λατρεύω την πόλη και την κοινότητα, και είναι φοβερό να αναγνωρίζεσαι στους φιναλίστ» είπε η κα Συμεωνάκη στον «Νέο Κόσμο».

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξεκινήσαμε δύο νέες επιχειρήσεις που πάνε πολύ καλά και οι οποίες μας έδωσαν την ευκαιρία να βοηθήσουμε αρκετές μικρές επιχειρήσεις, και μέσα σε αυτές, κι εμάς». Φώτο: Supplied

Η κα Συμεωνάκη ίδρυσε την εταιρεία της «Creative Little Soul» πριν από οκτώ και πλέον χρόνια, όταν έλαβε την είδηση ότι πάσχει από Πολλαπλή Σκλήρυνση, μία χρόνια εκφυλιστική ασθένεια που προκαλεί βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

«Έχασα την όρασή μου οριστικά στο δεξί μου μάτι. Αυτό το γεγονός μαζί με την επακόλουθη κόπωση που προκαλεί η νόσος, έκανε την εργασία από το σπίτι μία απαραίτητη επιλογή για μένα. Ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση ώστε να έχω τη δυνατότητα πλήρους απασχόλησης από το σπίτι, στο χώρο του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, στηρίζοντας στρατηγικές μάρκετινγκ για επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο», εξήγησε η κα Συμεωνάκη

«Το έκανα όλο αυτό για να παραμείνω θετική και απασχολημένη, κάνοντας ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον εαυτό μου και άλλους».

Η λειτουργία ενός γραφείου ψηφιακού μάρκετινγκ έχει αρκετές προκλήσεις, με πολλές υπερωρίες, καθώς πρέπει να είσαι έγκαιρα προετοιμασμένος για τους πελάτες σου, και να παραμένεις συνεχώς ενημερωμένος για τις νέες καινοτομίες στην τεχνολογία.

«Τα πράγματα κινούνται γρήγορα στον ψηφιακό κόσμο, και στο διαδίκτυο όλα μπορούν να συμβούν. Εργάζομαι συνήθως έξι ημέρες την εβδομάδα και μέχρι αργά το βράδυ, αλλά το λατρεύω» εξηγεί η επιχειρηματίας με καταγωγή από τον Έβρο, στη βόρεια Ελλάδα.

«Κάνω τα πάντα. Από αφίσες, μέχρι πληρωμένες διαφημίσεις, προώθηση στα μίντια και σε ιστοσελίδες, και τόσα ακόμα, από το branding του προϊόντος μέχρι και το στυλιζάρισμα. Έχω πλέον μία ομάδα 15 υπαλλήλων που εργάζονται για μένα και είναι υπέροχο».

Το ‘Creative Little Soul’ έχει αρκετούς πελάτες στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, οι οποίοι αντιμετώπιζουν διάφορες δυσκολίες στην εποχή του COVID-19, κάτι όμως που δεν πτοεί την κα Συμεωνάκη.

«Το γεγονός ότι δεν μπορούν να ανοίξουν, και ότι λειτουργούν μόνο με take-away και ντελίβερι, σημαίνει ότι έχουν πολύ λίγα χρήματα, μέχρι και καθόλου, για να ξοδέψουν σ’ εμάς.

Δεν πληρούσαμε τις προϋποθέσεις για να λάβουμε το επίδομα του JobKeeper, αλλά ούτε ήθελα να βάλω τον εαυτό μου ή τους υπαλλήλους μου στο πρόγραμμα του JobSeeker, και γι’ αυτό εργαστήκαμε, ως ομάδα, πολύ σκληρά για να αποκτήσουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, κάτι που μας οδήγησε να αναθεωρήσουμε την εμπορική μας ταυτότητα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε» είπε η κ. Συμεωνάκη.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξεκινήσαμε δύο νέες επιχειρήσεις που πάνε πολύ καλά και οι οποίες μας έδωσαν την ευκαιρία να βοηθήσουμε αρκετές μικρές επιχειρήσεις, και μέσα σε αυτές, κι εμάς».

Όσο απασχολημένη κι αν είναι με τις διάφορες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η κα Συμεωνάκη βρίσκει άφθονο χρόνο για να αφιερώσει στις «ρίζες» της, και κυρίως στη γιαγιά της, τη Χρυσούλα, που είναι στα 80 της, και της οποίας το όνομα έχει πάρει.

«Παίρνω τηλέφωνο τη γιαγιά μου κάθε Κυριακή για να της μιλήσω. Μοιράζεται μαζί μου τις ιστορίες της οικογένειάς μας και φωτογραφίες. Είναι το πιο αγαπημένο μου άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο. Απλά τη λατρεύω », είπε η κ. Συμεωνάκη.

«Όταν ήμουν έφηβη, εργαζόμουν ως εθελόντρια στο ραδιοφωνικό σταθμό του ABC, στο Renmark (η γενέτειρά μου στη Νότια Αυστραλία) και η δουλειά μου ήταν να βγάζω στον αέρα το εβδομαδιαίο ελληνικό πρόγραμμα. Η γιαγιά μου συνήθιζε να κάνει μία λίστα με όλες τις λέξεις που δεν είχα προφέρει σωστά για να με διορθώσει, όποτε παρακολουθούσε το πρόγραμμα!».

Ο παππούς και η γιαγιά της, μαζί με τον τότε δίχρονο πατέρα της, Jim, έφτασαν στην Αυστραλία το 1956, και εγκαταστάθηκαν στη Νότια Αυστραλία. Η καταγωγή τους είναι από το χωριό Κουφόβουνο, που βρίσκεται κοντά στο Διδυμότειχο. Από την πλευρά της μητέρας της έχει σκοτσέζικες καταβολές.

Οι νικητές των φετινών επιχειρηματικών βραβείων του Σίδνεϊ θα ανακοινωθούν στις 26 Νοεμβρίου. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα εάν η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα γίνει σε φυσικό χώρο ή διαδικτυακά.

https://neoskosmos.com/el/2021