Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Είναι γνωστό, πως χάρη στο πνεύμα της, στις τέχνες της, εδώ και 4.000 χρόνια, η χώρα μας, είναι κυρίαρχη στην ανθρωπότητα Χαρίζοντας απλόχερα αυτόν τον λαμπρό πολιτισμό της. Που και σήμερα ακόμα, παρά την περιρρέουσα μιζέρια, οι νέες τάσεις των σύγχρονων καλλιτεχνών μας, εξακολουθούν να μαγεύουν και να αφήνουν άφωνους από τον θαυμασμό, τους πραγματικά πολιτισμένους της ανθρωπότητας. Γιατί υπάρχουν ατυχώς και οι απολίτιστοι που στρογγυλοκάθονται στα στασίδια της πολιτικής.
Τιμή αποτελούν για την πατρίδα μας, κάποιοι καλλιτέχνες. Που είναι χάρη στις αξίες τους, πρεσβευτές του πολιτισμού μας. Και του Εθνικού Μεγαλείου, αυτής της μικρής μα και ηρωικής χώρας.
Πρεσβευτές, με πολύ καλύτερα διπλωματικά αποτελέσματα, από τους επίσημα διορισμένους διπλωμάτες, των διαφόρων χωρών.
Μια τέτοια είναι και η πολύ σπουδαία εικαστικός μας, η Σοφία Μητράκη. που δεν προφταίνει να κοσμεί με έργα της διεθνείς εκθέσεις διαφόρων χωρών. Που την προσκαλούν με κάθε επισημότητα. Αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της στην εικαστική τέχνη. Μια αποτύπωση με όλες τις εικαστικές τεχνικές Και με όλα τα μέσα που παρέχονται στην τέχνη αυτή. Κυρίως με τα μοναδικά της σκίτσα, που αναφέρονται σε κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. »Κραυγές» ενάντια σε κάθε τι το μη συμβατό με τις ορθές δομές της ανθρώπινης ηθικής και της νοημοσύνης.. Συνεχώς η αγαπημένη μου ζωγράφος, η Σοφία μας, η τόσο ευγενική και σεμνή, καλείται να συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις. Και πάντα επιστρέφει με κάποιο βραβείο. Με κάποια τιμητική διάκριση. Που στο πρόσωπό της αντανακλάται βέβαια η νίκη και η αναγνώριση της χώρας μας. Της χώρας των τεχνών και του πολιτισμού. Της χώρας του Αθάνατου Μεγαλείου. Και τώρα που συντάσσονται αυτές οι αράδες, έργα της Σοφίας εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Νοτιοδυτική Ευρώπη. Εγώ θα σταθώ όμως σε bienalle που έγινε πριν λίγους μήνες, στην Άπω Ανατολή. Και συγκεκριμένα στην μακρινή Ιαπωνία. Με επίσημη προσκεκλημένη την Σοφία Ώστε να εκπροσωπήσει με έργα της την Ελλάδα. Στο »Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης» της Ιαπωνίας με την ευκαιρία της 30η επετείου από την δημιουργία του, προσκλήθηκαν να εκπροσωπηθούν 27 χώρες. Ανάμεσα τους και η δική μας. Με έργα της Σοφίας Μητράκη. Της Ιέρειας αυτής της τέχνης μας. Της κορυφαίας αυτής Ελληνίδας Η έκθεση εγκαινιάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε, στις 22 του ιδίου μηνός. Τα έργα που επιλέχτηκαν από την αυστηρή κριτική επιτροπή και εκτέθηκαν, αναδείχτηκαν σε έναν πολυτελή τόμο, με τιμητική αναφορά, σε κάθε έναν συμμετέχοντα καλλιτέχνη.
Το »International Festival in Japan» θεωρείται παγκοσμίως, ως ένα από τα εγκυρότερα και σοβαρότερα φεστιβάλ στο είδος του. Και η επιτυχής συμμετοχή της Σοφίας, ως μια κορυφαία επιβράβευση της χώρας μας. Γι αυτό και το αδρανές υπουργείο του πολιτισμού μας καλλιτέχνες σαν την Σοφία θα έπρεπε τελείως διαφορετικά να τους αντιμετωπίζει. Τουλάχιστο με μια αναγνώριση. Και με μια διευκόλυνση του έργου τους. Με ένα ζεστό χάδι..
Στην πρώτη φωτογραφία η Σοφία με τον γνωστό διεθνή ηθοποιό μας, Σπύρο Φωκά. Στην τέταρτη με τον Ιάπωνα δήμαρχο, Hayato Shimizou Saitama

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά